Διεθνή

Le Monde: Μητσοτάκης – «Το Πολυτεχνείο εγκαθίδρυσε την πληρέστερη δημοκρατία στη χώρα μας»

Le Monde: Μητσοτάκης – «Το Πολυτεχνείο εγκαθίδρυσε την πληρέστερη δημοκρατία στη χώρα μας»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη (17 Νοεμβρίου) στην Αθήνα

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη (17 Νοεμβρίου) στην Αθήνα κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού της φοιτητικής εξέγερσης του 1973 κατά της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ στρατιωτικής χούντας , μια επέτειο που χαρακτηρίζεται τακτικά από βία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε σε δελτίο τύπου ότι αυτή η φοιτητική εξέγερση «είχε εγκαθιδρύσει την πληρέστερη δημοκρατία που γνώρισε ποτέ η χώρα μας».

Σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία, περίπου 5.500 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα, μερικώς αποκλεισμένοι από μεγάλη αστυνομική δύναμη. « Οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία », « αντίσταση στον φασισμό παντού », διαβαζόταν στις πινακίδες ορισμένων διαδηλωτών.

Περίπου 5.700 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν στην Αθήνα, μαζί με drones, ένα κανόνι νερού και ένα ελικόπτερο για την εκδήλωση στη μνήμη μιας εξέγερσης που θεωρήθηκε το έναυσμα για την επιστροφή στη δημοκρατία στην Ελλάδα το 1974, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Η κυκλοφορία απαγορεύτηκε σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν για λόγους ασφαλείας.

Αυτή η ετήσια διαδήλωση, η οποία συγκεντρώνει φοιτητές, εκπροσώπους συνδικάτων και αριστερών κομμάτων και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τιμά την ημέρα του 1973 όταν 24 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Πολυτεχνείο Αθηνών από δυνάμεις που στάλθηκαν από τη χούντα για να καταπνίξουν έναν φοιτητή. εξέγερση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments