Διεθνή

Χακίμ Τζέφρις: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των ΗΠΑ

Χακίμ Τζέφρις: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των ΗΠΑ
Ο Τζέφρις ικανοποιεί την απαίτηση πολλών Δημοκρατικών της Βουλής να αντικαταστήσει νεότερο αίμα την 82χρονη Πελόζι, η οποία κρατά την ηγεσία τις τελευταίες δύο δεκαετίες

Ο Αμερικανός βουλευτής Χακίμ Τζέφρις ξεκίνησε την Παρασκευή υποψηφιότητα για να γίνει ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μια ημέρα αφότου η πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ηγετικό ρόλο του κόμματός τους.

Ο 52χρονος Τζέφρις, θα είναι ο πρώτος ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, αντιπροσωπεύοντας τόσο τη διαφορετική βάση ψηφοφόρων του κόμματος όσο και μια νέα γενιά ηγεσίας.

Ο Τζέφρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω επιστολής που κυκλοφόρησε από το γραφείο του, λέγοντας: «Γράφω για να ζητήσω ταπεινά την υποστήριξή σας για τη θέση του Δημοκρατικού ηγέτη της Βουλής, καθώς προετοιμαζόμαστε για άλλη μια φορά να συναντήσουμε τη στιγμή».

Ο Τζέφρις ικανοποιεί την απαίτηση πολλών Δημοκρατικών της Βουλής να αντικαταστήσει νεότερο αίμα την 82χρονη Πελόζι, η οποία κρατά την ηγεσία τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η Πελόζι εξέδωσε αμέσως μια δήλωση για την υποστήριξη του Τζέφρις και δύο άλλων Δημοκρατικών που αναζητούν ηγετικές θέσεις.

Ως ηγέτης της μειοψηφίας, το κύριο καθήκον του Τζέφρις θα είναι να αποφασίσει πότε θα συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους για την ψήφιση νομοσχεδίων όπως η χρηματοδότηση της κυβέρνησης και πότε θα υπερασπιστεί την ατζέντα του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζέφρις εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2012, έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου εργάστηκε σε ζητήματα προσιτής στέγασης και πολέμησε ενάντια σε ορισμένες πρακτικές αστυνόμευσης.

Ο Τζέφρις βοήθησε να ηγηθεί του αγώνα στη Βουλή των ΗΠΑ για τη νομοθεσία που ποινικοποιεί την αστυνομική «αποστολή» και άλλες αμφιλεγόμενες τακτικές μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020 από την αστυνομία της Μινεάπολης.

Ο Τζέφρις ηγήθηκε επίσης μιας δικομματικής προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, η οποία οδήγησε στη ψήφιση νομοθεσίας το 2018 για την αναδιάρθρωση των διαδικασιών καταδίκης για ορισμένα αδικήματα ναρκωτικών και την αύξηση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής χρηματοδότησης των κρατουμένων για να συμβάλει στη μείωση των ποσοστών υποτροπής.

Εάν, όπως αναμένεται, ο Τζέφρις κερδίσει τις εκλογές για την ηγεσία της 30ης Νοεμβρίου, οι Δημοκρατικοί θα τοποθετήσουν την κομματική εξουσία στους Νεοϋορκέζους. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer εκπροσωπεί την πολιτεία της Νέας Υόρκης και ο Jeffries εδρεύει στην πόλη της Νέας Υόρκης, αντιπροσωπεύοντας τμήματα του Μπρούκλιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments