Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί από τα αεροπορικά χτυπήματα

Συρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί από τα αεροπορικά χτυπήματα

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Esrarengiz

Οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων.

Οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για Κούρδους μαχητές και Σύρους στρατιώτες, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες βράδυ και σήμερα πριν από την αυγή ο τουρκικός στρατός στις επαρχίες Ράκα και Χασάκε (βορειοανατολικά) και Χαλέπι (βόρεια) κόστισαν τη ζωή σε 18 Κούρδους μαχητές και μέλη τοπικών συμμαχικών δυνάμεων, 12 Σύρους στρατιώτες καθώς και σε έναν άμαχο, ανέφερε το Παρατηρητήριο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Τραυματίστηκαν επίσης 40 άνθρωποι.

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις των ΣΔΔ στην επαρχία Χαλέπι (βόρεια) και στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολικά), είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ αυτής που έχει την έδρα της στη Βρετανία και βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Ο Τουρκικός Στρατός έβαλε παράλληλα στο στόχαστρο θέσεις όπου είναι ανεπτυγμένες δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στη Ράκα (βόρεια) και στη Χασάκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments