Πολιτική

Κιβωτός του Κόσμου: Δείτε live τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Κιβωτός του Κόσμου: Δείτε live τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Η σύσκεψη είχε ως αντικείμενο την υπόθεση των καταγγελιών για τη ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου και της διαχείριση των δομών της, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τα όσα φέρεται να συνέβαιναν σ’ αυτές.

Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις, είπε ο κ. Οικονόμου, ξεκινώντας τις αναφορές του στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο νόμος ισχύει για όλους, εφόσον υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Αποφαίστηκε η άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού, στη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα. Παράλληλα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην  αποϊδρυματοποίηση των παιδιών και η ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής. Υπάρχουν τρία μέτρα:  πιο γρήγορη εξέταση των αιτήσεων, ενίσχυση των ανάδοχων οικογενειών και διεύρυνση των ηλικιακών κριτηρίων για να μπορεί κάποιος να γίνει ανάδοχος.

Στις περισσότερες δομές οι διοικήσεις ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτες, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Οικονόμου. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκοπεύει να υπάρχει «επόπτης» σε δομές όπως η Κιβωτός, ο κ.Οικονόμου είπε ότι απόλυτη προτεραιότητα είναι να συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος των παιδιών, τη στιγμή μάλιστα που λειτουργούσε κατά 95% με δωρεές ιδιωτών, και είναι πιθανό να υπάρξει κλονισμός της εμπιστοσύνης, αλλά δεν θα γίνει γενικά κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση, είπε ο κ.Οικονόμου, έκρινε πολιτικά ότι δεν εξασφαλίζει η παρούσα διοίκηση την ομαλή λειτουργία της δομής, με βάση διάταξη που ψηφίσθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Μέγιστη θητεία αυτής της προσωρινής διοίκησης ο ένας χρόνος. Συνολικά στο θέμα της προστασίας των παιδιών και των ιδρυμάτων η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα, η σημερινή σύσκεψη είχε το πιεστικό αντικείμενο να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά η συγκεκριμένη δομή.

Για τις υπόλοιπες δομές που διαχειρίζονται οι ιδιώτες και το τι θα γίνει προς την κατεύθυνση της αποϊδρυματοποίησης, ο κ.Οικονόμου είπε ότι ήδη γίνονται κινήσεις και λαμβάνονται μέτρα, ενώ έχει δημιουργηθεί και παρεμβάσεις νομικές για να ενθαρρυνθεί η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών. Θέλει πολλή και μεθοδική δουλειά, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε τις ανακοινώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments