Διεθνή

Η Ρωσία καλεί σε “αυτοσυγκράτηση” την Τουρκία για τη Συρία

Η Ρωσία καλεί σε “αυτοσυγκράτηση” την Τουρκία για τη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: sabah

Ο Λαβρέντιεφ είπε ότι η Τουρκία δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τη Ρωσία για τα χτυπήματά της στη Συρία και το Ιράκ

Η Ρωσία κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση στη χρήση «υπερβολικής» στρατιωτικής δύναμης στη Συρία και να αποτρέψει την κλιμάκωση της έντασης, αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τον Ρώσο απεσταλμένο στη Συρία

«Θα καλέσουμε τους Τούρκους συναδέλφους μας να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της έντασης, όχι μόνο στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας, αλλά σε ολόκληρη την επικράτεια», δήλωσε ο απεσταλμένος, Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ, σύμφωνα με το ρωσικό RIA.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ την Κυριακή, καταστρέφοντας 89 στόχους που συνδέονται με το παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και το YPG, το οποίο η Άγκυρα λέει ότι είναι πτέρυγα του PKK.

Ο Λαβρέντιεφ είπε ότι η Τουρκία δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τη Ρωσία για τα χτυπήματά της στη Συρία και το Ιράκ.

«Ελπίζουμε να πείσουμε τους Τούρκους εταίρους μας να απόσχουν από τη χρήση υπερβολικής βίας στο συριακό έδαφος», είπε ο Λαβρέντιεφ. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο «κουρδικό ζήτημα».

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι ο Λαβρέντιεφ είπε ότι η αποχώρηση αμερικανικού στρατεύματος από τα βορειοανατολικά της Συρίας θα συμβάλει στη «σταθεροποίηση» της κατάστασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments