Διεθνή

Le Figaro: Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν από την Ελλάδα

Le Figaro: Εκατοντάδες μετανάστες διασώθηκαν από την Ελλάδα
Στους εκατοντάδες μετανάστες που διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές στη νότια Κρήτη αναφέρεται το εκτενές δημοσίευμα της Figaro.

Σκάφος με εκατοντάδες μετανάστες, το οποίο είχε στείλει σήμα κινδύνου στη θάλασσα τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη 22 Νοεμβρίου, έδεσε σε λιμάνι της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το δημόσιο κανάλι της ΕΡΤ, στο σκάφος αυτό που θα μπορούσε να ρυμουλκηθεί με αλιευτικό στο λιμάνι της Παλαιόχωρας, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης, επιβαίνουν 430 άτομα. Περίπου «400 με 500 άνθρωποι επιβαίνουν στο πλοίο σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

Δεν έχει δοθεί καμία ένδειξη για την εθνικότητα αυτών των προσώπων. Οι εικόνες από το κανάλι της ΕΡΤ έδειχναν ουσιαστικά άνδρες στο κατάστρωμα ενός φανερά ετοιμόρροπου και σκουριασμένου σκάφους. Το λιμενικό είχε ειδοποιηθεί τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη από κλήση κινδύνου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς ισχυροί άνεμοι έπνεαν σε αυτή την περιοχή στο άκρο νοτιοδυτικό τμήμα της Κρήτης, του μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας.

Δύο φορτηγά πλοία, ένα πετρελαιοφόρο και δύο ιταλικά αλιευτικά βρίσκονταν κοντά για να παράσχουν βοήθεια, είπαν. Λόγω των αυξημένων περιπολιών της ελληνικής ακτοφυλακής και της ευρωπαϊκής υπηρεσίας επιτήρησης συνόρων Frontex στο ανατολικό Αιγαίο, οι λαθρέμποροι μεταναστών ακολουθούν τώρα μια μακρύτερη και πιο επικίνδυνη διαδρομή νότια της Κρήτης για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

« Το ογδόντα τοις εκατό των ροών από την Τουρκία πηγαίνουν απευθείας στην Ιταλία », δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης στο ιδιωτικό κανάλι Σκάι. Οι ανθρώπινες τραγωδίες αυξάνονται λόγω των κινδύνων που διατρέχουν οι μετανάστες που επιβιβάζονται σε αυτοσχέδιες βάρκες σε φουρτουνιασμένες ή και μαινόμενες θάλασσες το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Στις 11 Οκτωβρίου, τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια στα ανοιχτά των νησιών της Λέσβου και των Κυθήρων. Κατά

Στη διάρκεια αυτού του τελευταίου ναυαγίου στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον οκτώ άτομα, δεκάδες επιζώντες, κυρίως από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν, που είχαν εγκλωβιστεί στους πρόποδες ενός γκρεμού, ανυψώθηκαν από τους διασώστες με ένα βαρούλκο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments