Πολιτισμός

Aνακαλύψετε τις 4 ταινίες που πάνε για Oscar το 2023

Aνακαλύψετε τις 4 ταινίες που πάνε για Oscar το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: FLIX- Nou-Pou.gr

Μάθετε περισσότερα για τον αγαπημένο κινηματογραφικό θεσμό

Το 2022 ήταν μια ταραχώδης χρονιά για την κινηματογραφική βιομηχανία – ένα τρενάκι από επιτυχίες στο box office αλλά και συντριπτικές απογοητεύσεις, όπου ορισμένες πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες δεν κατάφεραν να κάνουν εντύπωση, ενώ αρκετές επιτυχίες ήρθαν εντελώς από το πουθενά. Η φετινή κούρσα των Oscar του 2023 αποτελείται από διαφορετικού είδους παραγωγές, που αγωνίζονται για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο, περίεργες κωμωδίες και έντονα θρίλερ.

Πριν από την πολυαναμενόμενη τελετή στις 12 Μαρτίου, παρακάτω θα ανακαλύψετε τις 10 ταινίες που πρέπει να γνωρίσετε!

Η βαθιά συγκινητική και προσωπική αφήγηση του Steven Spielberg για μια οικογένεια που διαλύεται – η οποία κέρδισε το Βραβείο Κοινού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και παρουσιάστηκε επίσημα στην πρεμιέρα του δικού μας Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός νικητή για την Καλύτερη Ταινία της χρονιάς. Θα μπορούσε επίσης να δει τον τρεις φορές βραβευμένο με Oscar σκηνοθέτη να επιστρέφει στο βάθρο, δίπλα στον John Williams για την μηρυκαστική μουσική του και τους Michelle Williams, Paul Dano και Judd Hirsch για τις καταιγιστικές ερμηνείες τους.

Top Gun: Maverick

Κερδίζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως, το σαρωτικό sequel του κλασικού φιλμ του ’80 με τον Tom Cruise στο τιμόνι, λειτούργησε ως «απινιδωτής» για μια κινηματογραφική βιομηχανία που εξακολουθεί να ταράζεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας – και η Ακαδημία θα μπορούσε κάλλιστα να το ανταμείψει γι’αυτό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη δύναμη της ταινίας, με το έντονο μοντάζ, τον βρυχηθμό ήχο και τα εντυπωσιακά οπτικά εφέ, τα οποία θα μπορούσαν να το οδηγήσουν στην πορεία προς την Καλύτερη Ταινία.

Elvis

Η βιογραφική ταινία του Baz Luhrmann για τον προβληματικό βασιλιά του rock&roll είναι τουλάχιστον διχαστική, αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούν οι κριτικοί και το κοινό: η καταπληκτική ερμηνεία του Austin Butler! Περιμένετε να τον δείτε στην κατηγορία Καλύτερου Ηθοποιού, μακιγιάζ και μαλλιά, παραγωγή και τα κοστούμιων – τα δύο τελευταία είναι ευγενική προσφορά της συζύγου του Luhrmann και της τέσσερις φορές βραβευμένης με Όσκαρ Catherine Martin.

The Banshees of Inisherin

Αυτός ο μύθος για μια διαλυμένη φιλία που διαδραματίζεται σε ένα ανεμοδαρμένο ιρλανδικό νησί θα μπορούσε να προσφέρει στον Martin McDonagh το πρώτο του Oscar για μεγάλου μήκους ταινία (προηγουμένως κέρδισε για τη μικρού μήκους Six Shooter το 2006). Η επιδέξια σκηνοθεσία και το τραχύ σενάριο φαίνονται αναπόφευκτα, όπως και η αναγνώριση στους μετρημένους δεύτερους ρόλους των Brendan Gleeson και Kerry Condon αλλά και η μοναδική ερμηνεία του Colin Farrell, για την οποία έλαβε το Volpi Cup του Φεστιβάλ Βενετίας.

The Whale

Επί του παρόντος, ο πρωταγωνιστής του βραβείου Α’ Ανδρικού Ρόλου, ο Brendan Fraser μεταμορφώνεται σε έναν μεσήλικα απών πατέρα που καταφεύγει στην υπερφαγία στο στοιχειωμένο οικογενειακό δράμα του Darren Aronofsky. Πολύ πιθανόν επίσης να δούμε υποψήφια για Β’ Γυναικείο Ρόλο την Hong Chau, η οποία έδωσε μια αξιοσημείωτη ανθρωπιά στον ρόλο μιας νοσοκόμας που τον στηρίζει, ακόμη και όταν παλεύει να σώσει τη ζωή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments