Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στόχος της Β. Κορέας να γίνει η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο

Κιμ Γιονγκ Ουν: Στόχος της Β. Κορέας να γίνει η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο
Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο Κιμ επιθεώρησε μια δοκιμή στις 18 Νοεμβρίου του Hwasong-17, του μεγαλύτερου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας και δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να αποκτήσει την πιο ισχυρή πυρηνική δύναμη στον κόσμο καθώς προήγαγε δεκάδες στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην πρόσφατη εκτόξευση ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου, ανέφεραν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο Κιμ επιθεώρησε μια δοκιμή στις 18 Νοεμβρίου του Hwasong-17, του μεγαλύτερου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) της Βόρειας Κορέας και δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ.

«Ο απώτερος στόχος της Βόρειας Κορέας είναι να κατέχει την πιο ισχυρή στρατηγική δύναμη στον κόσμο, την απόλυτη δύναμη που δεν έχει προηγούμενο στον αιώνα», είπε ο Κιμ στο διάταγμα για την προαγωγή των αξιωματικών, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη των πυρηνικών δυνατοτήτων της χώρας θα προστατεύσει αξιόπιστα την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία της κράτος και ο λαός.

Περιέγραψε το Hwasong-17 ως το «ισχυρότερο στρατηγικό όπλο στον κόσμο» και είπε ότι αποδεικνύει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Βόρειας Κορέας να χτίσει τελικά τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο.

Βορειοκορεάτες επιστήμονες έκαναν «ένα θαυμάσιο άλμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη της τεχνολογίας τοποθέτησης πυρηνικών κεφαλών σε βαλλιστικούς πυραύλους» και αναμενόταν να επεκτείνουν και να ενισχύσουν τις πυρηνικές αποτρεπτικές ικανότητες της χώρας με εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, είπε επίσης ο Κιμ.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι δεσμεύτηκαν να υπερασπιστούν την «απόλυτη εξουσία» του κόμματος και του Κιμ και ορκίστηκαν ότι «οι πύραυλοί μας θα πετάξουν δυναμικά μόνο προς την κατεύθυνση που υπέδειξε» ο Κιμ.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης απαθανατίστηκε να ποζάρει με επιστήμονες, μηχανικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στη δοκιμή, ενώ κι αυτή τη φορά συνοδευόταν από την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, η πρώτη εμφάνιση της οποίας στο τεστ Hwasong-17 δημιούργησε την προοπτική ότι η ηγεσία του ολοκληρωτικού κράτους θα μπορούσε να περάσει σε μια τέταρτη γενιά Κιμ.

Με δυνατότητα να φτάσει στην ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ, η εκτόξευση του Hwasong-17 ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ζητήσουν μια προεδρική δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για να λογοδοτήσει η Βόρεια Κορέα για τις πυραυλικές της δοκιμές, οι οποίες απαγορεύονται από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η ισχυρή Μόνιμη Επιτροπή της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης της Βόρειας Κορέας απένειμε στον πύραυλο Hwasong-17 τον τίτλο του «Ηρώου και του Χρυσού Αστέρα της ΛΔΚ μετάλλιο και Τάγμα της Εθνικής Σημαίας 1ης Τάξης», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA σε άλλη δήλωση, χρησιμοποιώντας τα αρχικά των αρχικών της χώρας. επίσημη ονομασία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

«(Ο πύραυλος) απέδειξε ξεκάθαρα στον κόσμο ότι η ΛΔΚ είναι μια πλήρης πυρηνική δύναμη ικανή να σταθεί ενάντια στην πυρηνική υπεροχή των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και έδειξε πλήρως τη δύναμή της ως το πιο ισχυρό κράτος ICBM», ανέφερε το KCNA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments