Διεθνή

Ουκρανία: Ο δήμαρχος Κιέβου απαντά στην κριτική Ζελένσκι με φόντο τις διακοπές ρεύματος

Ουκρανία: Ο δήμαρχος Κιέβου απαντά στην κριτική Ζελένσκι με φόντο τις διακοπές ρεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: NYP

Αναζωπύρωση μιας κόντρας από το παρελθόν μεταξύ των δύο επικεφαλής με αφορμή τη βοήθεια προς του κατοίκους της πρωτεύουσας για να αντέξουν τις διακοπές ηλεκτροδότησης

Ο δήμαρχος του Κιέβου, πρώην επαγγελματίας πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο, ανταπέδωσε την Κυριακή στις επικρίσεις του προέδρου της Ουκρανίας σχετικά με μέτρα που θα βοηθήσουν τους κατοίκους να αντέξουν τις διακοπές ρεύματος, περιγράφοντας τις διαφωνίες ως “άλογες” εν μέσω της στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας.

Ο Κλίτσκο είπε ότι 430 «κέντρα θέρμανσης» βοηθούσαν τους κατοίκους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των ρωσικών επιθέσεων σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερα από 100 είχαν προγραμματιστεί σε περίπτωση ακραίων συνθηκών. Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπήρξαν πολλές καταγγελίες για μέτρα που εγκρίθηκαν στην πρωτεύουσα.

«Δεν θέλω να εμπλακώ σε πολιτικές μάχες, ιδιαίτερα στην παρούσα κατάσταση», είπε ο Κλίτσκο σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram. “Αυτό είναι παράλογο. Έχω πράγματα να κάνω στην πόλη.”

Ο Κλίτσκο, ο οποίος είχε βυθιστεί σε πολλές διαμάχες με τον Ζελένσκι πριν από την εισβολή, είπε ότι οι σύμμαχοι του προέδρου είχαν επιδοθεί σε «χειραγώγηση» σχετικά με τις προσπάθειες της πόλης, συμπεριλαμβανομένων «ακατανόητων φωτογραφιών» που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.

“Για να το θέσω ήπια, αυτό δεν είναι ωραίο. Όχι για τους Ουκρανούς ή για τους ξένους εταίρους μας”, είπε ο Κλίτσκο. “Σήμερα, όπως ποτέ άλλοτε, όλοι πρέπει να ενωθούν και να εργαστούν μαζί. Και εδώ έχουμε κάποιου είδους πολιτικά παιχνίδια”.

Ο Ζελένσκι προώθησε την περασμένη εβδομάδα τις προσπάθειες χιλιάδων «κέντρων αήττητου» που δημιουργήθηκαν σε ολόκληρη την Ουκρανία για να παρέχουν θέρμανση, νερό, Διαδίκτυο και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας.

Στη νυχτερινή του ομιλία με βίντεο την Παρασκευή, ο Ζελένσκι είπε ότι ο δήμαρχος του Κιέβου δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει τους πολιορκημένους κατοίκους.

«Για να το θέσω ήπια, χρειάζεται περισσότερη δουλειά», είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι εξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία το 2019, πέντε χρόνια αφότου ο Κλίτσκο ανέλαβε για πρώτη φορά τα καθήκοντά του. Πριν από τον πόλεμο, οι δύο ηγέτες είχαν συγκρουστεί για τον τρόπο λειτουργίας της πρωτεύουσας και των υπηρεσιών της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments