Κόσμος

Ιταλία: Σε κίνδυνο από πλημμύρες, κατολισθήσεις και διάβρωση των ακτών

Ιταλία: Σε κίνδυνο από πλημμύρες, κατολισθήσεις και διάβρωση των ακτών

Πηγή Φωτογραφίας: BBC

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας

Η φονική κατολίσθηση στο τουριστικό θέρετρο Ίσκια ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δήμοι και περιοχές της Ιταλίας και πόσο εκτεθειμένα είναι απέναντι σε φυσικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής τη ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσο. περισσότερο από το 90% των δήμων στην Ιταλία κινδυνεύουν από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές.

«Το 94% των δήμων κινδυνεύει από πλημμύρες, κατολισθήσεις, διάβρωση των ακτών», δήλωσε ο Κούρτσο στην εφημερίδα La Stampa. Όπως πρόσθεσε, «ολόκληρη η Ιταλία βρίσκεται σε κίνδυνο».

Ο επικεφαλής της ιταλικής πολιτικής προστασίας δήλωσε πως η Ίσκια αντιμετώπιζε μεγαλύτερο κίνδυνο επειδή πολλά από τα σπίτια εκεί έχουν χτιστεί παράνομα, όμως υπογράμμισε ότι άλλα τμήματα της Ιταλίας με λιγότερες παραβιάσεις των οικοδομικών κανονισμών είναι επίσης ευάλωτα.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.