Διεθνή

Νέα παρέμβαση Πάπα: Απαράδεκτοι οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο – Πάντα μπορούν να αποφευχθούν

Νέα παρέμβαση Πάπα: Απαράδεκτοι οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο – Πάντα μπορούν να αποφευχθούν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο 85χρονος ποντίφικας, γιος Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή, μιλάει συχνά για τα δικαιώματα των μεταναστών και έχει επανειλημμένα καταγγείλει πώς η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα «τεράστιο νεκροταφείο»

 Οι θάνατοι μεταναστών στη Μεσόγειο είναι «απαράδεκτοι και σχεδόν πάντα μπορούν να αποφευχθούν», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος την Παρασκευή, σε μία εκ νέου έκκληση προς τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε όλη την περιοχή να αντιμετωπίσουν το θέμα με τρόπο «ωφέλιμο για όλους».

Ο 85χρονος ποντίφικας, γιος Ιταλών μεταναστών στην Αργεντινή, μιλάει συχνά για τα δικαιώματα των μεταναστών και έχει επανειλημμένα καταγγείλει πώς η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα «τεράστιο νεκροταφείο».

«Η αδυναμία εξεύρεσης κοινών λύσεων [για τη μετανάστευση] συνεχίζει να οδηγεί σε απαράδεκτες και σχεδόν πάντα αποφευχθείσες απώλειες ζωών, ειδικά στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Φραγκίσκος σε ένα μήνυμα προς το Rome Med 2022, μια διάσκεψη εξωτερικής πολιτικής.

Επιμένοντας ότι η μετανάστευση προς την Ευρώπη «δεν μπορεί να σταματήσει», προέτρεψε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να βρουν μια λύση που μπορεί να είναι «ωφέλιμη για όλους, διασφαλίζοντας τόσο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όσο και την κοινή ευημερία».

Η μετανάστευση είναι για χρόνια μια πολιτική “καυτή πατάτα” στην Ευρώπη, με τις κυβερνήσεις να καταφεύγουν σε όλο και πιο σκληρές πολιτικές για να προσπαθήσουν να ανακόψουν την εισροή μεταναστών και αιτούντων άσυλο από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Στην Ιταλία, μία από τις πρώτες πράξεις της δεξιάς κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι ήταν η άρνηση να παραλάβει ένα φιλανθρωπικό σκάφος διάσωσης μεταναστών, αναγκάζοντάς το να πάει μέχρι τη Γαλλία και προκαλώντας μεγάλο καβγά με το Παρίσι.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περίπου 136.500 μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη μέσω θαλάσσιων διασταυρώσεων της Μεσογείου φέτος και περισσότεροι από 1.800 έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments