Διεθνή

Οι Καταριανοί χλεύασαν την εθνική Γερμανίας και τη διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι Καταριανοί χλεύασαν την εθνική Γερμανίας και τη διαμαρτυρία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Οι Γερμανοί διεθνείς είχαν καλύψει με τα χέρια τους τα στόματά τους στην ομαδική φωτογραφία τους πριν  από τον εναρκτήριο αγώνα της φάσης των ομίλων με την Ιαπωνία στις 23 Νοεμβρίου

Οι καλεσμένοι σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του Κατάρ φάνηκαν να χλευάζουν την πρόωρη αποχώρηση της Γερμανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο και τις διαμαρτυρίες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι Γερμανοί διεθνείς είχαν καλύψει με τα χέρια τους τα στόματά τους στην ομαδική φωτογραφία τους πριν  από τον εναρκτήριο αγώνα της φάσης των ομίλων με την Ιαπωνία στις 23 Νοεμβρίου.

Η χειρονομία ήρθε αφότου η FIFA ανακοίνωσε ότι η γερμανική ομάδα -μαζί με την Αγγλία, την Ουαλία και άλλες χώρες- θα αντιμετωπίσει αθλητικές κυρώσεις εάν φορούσαν το περιβραχιόνιο του αρχηγού της OneLove για την υποστήριξη των δικαιωμάτων LGBTQ + στο Κατάρ.

Οι Γερμανοί παίκτες κάλυψαν το στόμα τους για να καταγγείλουν ότι είχαν φιμωθεί οι διαμαρτυρίες τους σε μια χώρα όπου οι ομόφυλες σχέσεις είναι παράνομες.

Μετά την πρόωρη αποχώρηση της Γερμανίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο το βράδυ της Πέμπτης, τη δεύτερη συνεχόμενη αποχώρησή της από τη φάση των ομίλων από το τουρνουά, ορισμένοι Κατάριανοι έσπευσαν να το…διασκεδάσουν.

Ένα κλιπ που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε το πάνελ μιας τηλεοπτικής εκπομπής να καλύπτει το στόμα τους και να κοροϊδεύει τους Γερμανούς χαιρετώντας με το χέρι.

Ήρθε καθώς η απογοητευμένη γερμανική ομάδα άφησε τη βάση της στο Κατάρ και πέταξε σπίτι της αφού η Ιαπωνία και η Ισπανία τους κέρδισαν στις δύο θέσεις των τελευταίων 16 από τον όμιλό τους.

Υπήρξε κριτική παντού στην πρόωρη έξοδο της Γερμανίας, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να χαρακτηρίζουν την απόδοσή τους στο Κατάρ ως «ντροπή». 

Η Bild χαρακτήρισε «ντροπή» που απέτυχαν να περάσουν ξανά στους νοκ άουτ γύρους, ενώ επίσης περιέγραψαν την ήττα τους στο πρώτο παιχνίδι από την Ιαπωνία, η οποία σφράγισε κατά κάποιο τρόπο τη μοίρα τους, «ντροπιαστική.

Ούτε η Frankfurter Allgemeine Zeitung ήταν σε επιεική διάθεση, γράφοντας: «Το γερμανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται ξανά στον πάτο, τέσσερα χρόνια μετά από μια ιστορική αποχώρηση στον πρώτο γύρο».

Εν τω μεταξύ, οι Morning Posts του Hamburg και της Dresden αναφέρθηκαν στη θλιβερή εμφάνιση της Γερμανίας στο Κατάρ με τον τίτλο «Katarstrofe».

Η Γερμανία δέχθηκε πέντε γκολ στους τρεις αγώνες της και ο θρύλος της εθνικής ομάδας Λόταρ Ματθάους χτύπησε την άμυνα της ομάδας για τις εμφανίσεις της στο τουρνουά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments