Αθλητισμός

Μουντιάλ Κατάρ: Τα “κλειστά στόματα” της Εθνικής Γερμανίας

Μουντιάλ Κατάρ: Τα “κλειστά στόματα” της Εθνικής Γερμανίας

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/telegram-nexta

Η Γερμανία ήταν μία από τις ομάδες που σχεδίαζαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο της OneLove, μαζί με την Αγγλία, την Ουαλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία και την Ελβετία

Αν κάτι έχει ξεχωρίσει στο μουντιάλ του Κατάρ, πέρα από την επικράτηση-έκπληξη της διοργανώτριας επί της Αργεντινής, είναι η “δύναμη” της εικόνας…

Μετά τη χθεσινή σιωπηρή διαμαρτυρία των Ιρανών, οι οποίοι στάθηκαν αμίλητοι σαν πετρωμένοι την ώρα της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, σε μια μορφή διαμαρτυρίας στα όσα συμβαίνουν στο Ιραν, αλλά και στήριξης στον αγώνα των γυναικών της χώρας τους, η επόμενη δυνατή εικόνα ήρθε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γερμανίας.

Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γερμανίας κάλυψαν επιδεικτικά το στόμα τους για την ομαδική φωτογραφία αμέσως πριν την έναρξη του αγώνα του Μουντιάλ με την Ιαπωνία . Η επιλογή της η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) έστειλε σήμα στη FIFA . Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε απαγορεύσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της one-love στον αρχηγό της Εθνικής Γερμανίας και σε άλλους έξι αρχηγούς ευρωπαϊκών ομάδων . Αντίθετα, ο Νόιερ φόρεσε τον περιβραχιόνιο «Καμία διάκριση» που καθορίζει η FIFA στο Διεθνές Στάδιο Chalifa, ο οποίος έχει σκοπό να αντισταθεί σε κάθε είδους διάκριση.

Η ομάδα σχολίασε τη δράση στο Twitter. «Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα», ανέφερε το μήνυμα. “Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς ακόμα δεν είναι. Γι’ αυτό αυτό το μήνυμα είναι τόσο σημαντικό για εμάς.

“Το να μας αρνηθείς το περιβραχιόνιο είναι το ίδιο με το να μας αρνηθείς μια φωνή. Στεκόμαστε στη θέση μας”.

Η Γερμανία ήταν μία από τις ομάδες που σχεδίαζαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο της OneLove, μαζί με την Αγγλία, την Ουαλία, το Βέλγιο, τη Δανία, την Ολλανδία και την Ελβετία.

Η FIFA παρουσίασε τη δική της εκστρατεία «Όχι Διακρίσεις», η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει από τους προημιτελικούς.

Οι αρχηγοί θα επιτρέπεται πλέον να φορούν περιβραχιόνιο No Discrimination κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ο αρχηγός της Γερμανίας Μάνουελ Νόιερ φόρεσε το περιβραχιόνιο της FIFA απέναντι στην Ιαπωνία.

Η DFB λέει ότι διερευνά εάν η απειλή της FIFA να επιβάλει κυρώσεις σε παίκτες που φορούν το περιβραχιόνιο είναι νόμιμη.

O διευθυντής μέσων ενημέρωσης της DFB, Στέφαν Σάιμον είπε στη Bild ότι η Ομοσπονδία επικοινώνησε με το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (Cas) για το θέμα και ελπίζει ότι ο Νόιερ θα μπορέσει να φορέσει το περιβραχιόνιο του OneLove για τον δεύτερο αγώνα της ομάδας του στον Όμιλο Ε με την Ισπανία την Κυριακή.

Σήμα έστειλε και η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ , η οποία πραγματοποιεί σύντομη επίσκεψη στο Κατάρ . Η πολιτικός του SPD φόρεσε αρχικά το περιβραχιόνιο One Love, που είχε απαγορευτεί από τη FIFA, κάτω από το ροζ σακάκι της. Το έβγαλε στο πρώτο ημίχρονο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments