Πολιτική

Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα μισθολόγια των ιατρών

Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για τα μισθολόγια των ιατρών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας» από την Ολομέλεια της Βουλής.

Επι της αρχής του σχεδίου νόμου και επί των άρθρων που μπήκαν σε ονομαστική ψηφοφορία υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές από την ΝΔ, καταψήφισαν 141 από την αντιπολίτευση ενώ απόντες ήταν 3 βουλευτές.

Αντιπαράθεση Πλεύρη – Τσίπρα για το νομοσχέδιο στην Υγεία

Επίθεση στην κυβέρνηση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαπέλυσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Με αφορμή την συζήτηση του νομοσχεδίου «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «βαθιά δογματική και ιδεοληπτική» στάση, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε για αυξήσεις μισθών και προσλήψεις ιατρών από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση.

Απαντώντας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σχολίασε: «Με εντυπωσίασε το υποτονικό ύφος του κ. Τσίπρα για ένα νομοσχέδιο που οι βουλευτές του μας κατηγορούν ότι γκρεμίζουμε το σύστημα υγείας» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών στους ιατρούς, το δικό μας νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις. Η πολιτική διαφορά μεταξύ των υποσχέσεων του κ. Τσίπρα και των πράξεων του κ. Μητσοτάκη είναι η αξιοπιστία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments