Διεθνή

Die Zeit: Αμερικανοί και Κούρδοι περιπολούν ξανά στη Συρία

Die Zeit: Αμερικανοί και Κούρδοι περιπολούν ξανά στη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Pixabay

Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων πολιτοφυλακών στη Συρία εδώ και δύο εβδομάδες. Αμερικανοί και Κούρδοι στρατιώτες περιπολούν ξανά.

Αυτό το Σάββατο, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ και ένα από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εξήλθαν από μια αμερικανική βάση κοντά στην πόλη Rmeilan στην επαρχία Hassake της Συρίας και κατευθύνθηκαν προς μια αμερικανική βάση στη συνοριακή περιοχή με το Ιράκ. Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέστειλε προηγουμένως τις δραστηριότητές του μετά την απειλή της Τουρκίας με επιθέσεις.

Ένας διοικητής των SDF υπό την ηγεσία των Κούρδων, ο Mazlum Abdi, δήλωσε την περασμένη Τρίτη ότι οι κοινές επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού είχαν σταματήσει λόγω των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών. Σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικούς κύκλους, οι περιπολίες που ξεκίνησαν ξανά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών του ΙΚ. Αντίθετα, θα περιοριστούν στην περιοχή γύρω από ένα στρατόπεδο για χιλιάδες ανθρώπους με δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος και γύρω από τις φυλακές όπου οι SDF κρατούν χιλιάδες εξτρεμιστές.

Για σχεδόν δύο εβδομάδες, οι ένοπλες τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν θέσεις Κούρδων πολιτοφυλακών στη Συρία και το Ιράκ. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τους Κούρδους υπεύθυνους για μια επίθεση στις 13 Νοεμβρίου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.  Τόσο η συριακή κουρδική πολιτοφυλακή YPG όσο και το απαγορευμένο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα PKK αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για την έκρηξη που σκότωσε έξι άτομα. Πιο πρόσφατα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί επίσης πιθανή χερσαία επίθεση κατά των κουρδικών δυνάμεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments