Ελλάδα

Κεραμέως: Προκήρυξη 14.000 διευθυντικών θέσεων στα σχολεία

Κεραμέως: Προκήρυξη 14.000 διευθυντικών θέσεων στα σχολεία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Αφορά στο σύνολο των σχολείων της χώρας

Στην προκήρυξη όλων των θέσεων των διευθυντών στα σχολεία της χώρας προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, όπως αποκάλυψε η Νίκη Κεραμέως.

Οι κρίσεις των διευθυντών αφορούν σε 14.000 σχολεία, σύμφωνα με όσα είπε η κα Κεραμέως στο MEGA, και θα συνοδεύονται από αξιολογήσεις και συνεντεύξεις, όσων αιτηθούν για την θέση, για την επόμενη σχολική χρονιά.

«Ξεκίνησε η διαδικασία για αλλαγή όλων των διευθυντών της χώρας στα σχολεία. Αποφασίσαμε να προκηρύξουμε τις θέσεις για όλους τους διευθυντές, όλων των σχολείων της χώρας. Μιλάμε για σχεδόν 14.000 σχολεία. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία και να ξεκαθαρίσω πως θα γίνουν κρίσεις. Προφανώς, κάποιος, αν κριθεί ότι κάνει να μείνει στη θέση του και αιτηθεί γι’ αυτήν, θα μείνει. Θα κρατήσει ένα διάστημα στην τρέχουσα σχολική χρονιά (η διαδικασία). Θα γίνονται υποβολές φακέλων, συνεντεύξεις… Από αυτή τη διαδικασία θα επιλεγούν τα 14.000 άτομα», ανέφερε η Κεραμέως που πρόσθεσε ότι στα πανεπιστήμια θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα άλλες 400 προσλήψεις.

«Σε 3,5 χρόνια έχουν δοθεί 1.900 θέσεις καθηγητών στα πανεπιστήμια. Για κάθε έναν που φεύγει έχουμε πάνω από έναν που έρχεται. Και ακολουθούν άλλες 400 προσλήψεις καθηγητών στα πανεπιστήμια που θα κάνουν τις διαδικασίες για να προκηρυχθούν οι νέες θέσεις. Σε δύο χρόνια έχουν διοριστεί σε όλα τα σχολεία σχεδόν 25.000 εκπαιδευτικοί, όταν για 12 χρόνια δεν είχε γίνει κανένας», είπε η Νίκη Κεραμέως.

Δείτε τι είπε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments