Διεθνή

Γερμανία: Η AfD διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με τους «Πολίτες του Ράιχ»

Γερμανία: Η AfD διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με τους «Πολίτες του Ράιχ»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η ηγεσία της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) καταδίκασε «τέτοιες φιλοδοξίες», αναφερόμενη στα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ»

Η ηγεσία της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) καταδίκασε «τέτοιες φιλοδοξίες», αναφερόμενη στα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger) για βίαιη κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, και διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε οτιδήποτε σχετικά με τη δράση της ομάδας. Μεταξύ των 25 συλληφθέντων είναι και η πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν δικαστής στο Βερολίνο Μπίργκιτ Μάλζακ-Βίνκεμαν.

«Ενημερωθήκαμε για το θέμα σήμερα, όπως και οι περισσότεροι πολίτες, από τα ΜΜΕ. Καταδικάζουμε τέτοιες φιλοδοξίες και τις απορρίπτουμε ρητά.

Τώρα πρέπει να περιμένουμε τις έρευνες. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους αξιωματούχους που συμμετέχουν και ζητούμε ταχεία και χωρίς κενά διαλεύκανση», έγραψαν πριν από λίγο στο Twitter οι συμπρόεδροι της ΑfD Τίμο Χρουπάλα και Αλίς Βάιντελ.

Ακροδεξιός πυρήνας σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις στη Βουλή 

Εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στην εξάρθρωση πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Οι ύποπτοι συλληφθέντες ανήκουν σε τρομοκρατική ομάδα, στόχος της οποίας είναι να ανατρέψει την υπάρχουσα κρατική τάξη στη Γερμανία και να την αντικαταστήσει με τη δική τους, και δεν αποκλείει τη βία κατά του κράτους ως μέσο για την επίτευξη του στόχου, ανέφερε το γραφείο.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στα γερμανικά κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Έσση, Κάτω Σαξονία, Σαξονία, Θουριγγία καθώς και στην Αυστρία και την Ιταλία, ανέφερε το γραφείο.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν, το αργότερο από τα τέλη Νοεμβρίου 2021, να προβούν σε ενέργειες βάσει της ιδεολογίας τους, σύμφωνα με το γραφείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments