Ελλάδα

Eurostat: Αύξηση 52% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» το 2021 – Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά

Eurostat: Αύξηση 52% στην επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» το 2021 – Στην 8η θέση πανευρωπαϊκά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σημειώνεται πως η συνολική επιβατική κίνηση στη Ελλάδα αυξήθηκε για το 2021 κατά 86%, φέρνοντας τη χώρα μας στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε επίπεδο ΕΕ

Στην πρώτη δεκάδα των αεροδρομίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση φιγουράρει το αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Ο διεθνής αερολιμένας κατέγραψε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 52% σε ετήσιο επίπεδο και βρέθηκε στην 8η θέση των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών. Επιπλέον, το «Ελ. Βενιζέλος» κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο στη διακίνηση επιβατών μεταξύ των αεροδρομίων της ΕΕ -συγκριτικά με το 2020- μένοντας πίσω μόνο από το Πάλμα της Μαγιόρκα στην Ισπανία (+137%).

Σημειώνεται πως η συνολική επιβατική κίνηση στη Ελλάδα αυξήθηκε για το 2021 κατά 86%, φέρνοντας τη χώρα μας στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας με τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε επίπεδο ΕΕ, πίσω από την Κροατία και την Κύπρο.

Μεταξύ των αεροδρομίων της Ένωσης για το 2021, πρώτο στη διακίνηση επιβατών κατατάσσεται το «Σαρλ ντε Γκωλ» στο Παρίσι και ακολουθεί το Σίπχολ στο Άμστερνταμ και το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης στη Γερμανία.

Συνολικά στην ΕΕ, η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια ανήλθε σε 373 εκατ. αυξημένη κατά 35% σε σχέση με το 2020, χρόνια που σημειώθηκε καθίζηση της κίνησης (-79%, σε σχέση με το 2019) λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στις αεροπορικές μετακινήσεις.

Η μοναδική χώρα της ΕΕ που εμφάνισε μείωση της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια για το 2021 ήταν η Φιλανδία (-16%).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments