Πολιτική

Ανδρουλάκης: Να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση των Γενοκτονιών Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού

Ανδρουλάκης: Να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση των Γενοκτονιών Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού
«Οφείλουμε απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Οφείλουμε απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των Γενοκτονιών.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Η σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά των Γενοκτονιών αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα φέτος, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή που αποτέλεσε τη δραματικότερη κατάληξη στην προαιώνια παρουσία του Ελληνισμού στα μικρασιατικά παράλια.

Είναι, λοιπόν, ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να τιμήσουμε σήμερα τα θύματα των Γενοκτονιών του Μικρασιατικού και Ποντιακού Ελληνισμού και θέλω να ευχαριστήσω το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» για τη σημερινή του πρωτοβουλία.

Ο στόχος της αναγνώρισης και των εκδηλώσεων μνήμης μιας Γενοκτονίας δεν είναι η αναζωπύρωση παλαιών αντιπαραθέσεων μεταξύ λαών και χωρών.

Αντιθέτως, μόνο η αποδοχή της ιστορικής πραγματικότητας, η μνήμη και η καταδίκη θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε την επανάληψη ανάλογων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον.

Για το λόγο αυτό, οφείλουμε απέναντι στην ιστορία και την ανθρωπότητα να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη και να αγωνιστούμε για τη διεθνή αναγνώριση τους.

Είναι ένα χρέος εθνικό για το οποίο όλοι μαζί θα πρέπει να εργαστούμε για να το πετύχουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments