Πολιτική

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Βουλή: Πέρασε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας πέρασε το νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Βουλή.

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας πέρασε το νομοσχέδιο για το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην Βουλή. Συγκεκριμένα, επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Διαδικασία άρσης του απορρήτου, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» ψήφισαν συνολικά 298 βουλευτές. Οι 156 (σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ) τοποθετήθηκαν θετικά επί του νομοσχεδίου έναντι 142 που καταψήφισαν.

Τσιάρας: Θωρακίζεται η πολιτεία, η κοινωνία και η ασφάλεια της χώρας

«Επιδίωξη του νομοσχεδίου είναι να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο θεσμικό κενό που υπήρχε και αναδείχθηκε μετά την αποκάλυψη της επισύνδεσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κλείνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τη διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Παράλληλα ο κ. Τσιάρας χαρακτήρισε άδικη τη κριτική της αντιπολίτευσης, ενώ κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο, δεν αντιμετωπίζει μόνο τα ζητήματα της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ή αυτών που προκύπτουν από τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας, αλλά ενισχύει και την προστασία του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Γι’ αυτό είναι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο που γίνεται η άρση του απορρήτου, ειδικά για θέματα που απασχολούν την πολιτική συζήτηση, και μέσα από μία διαφορετική ποινική νομοθεσία, δίνει τα απαραίτητα εργαλεία να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα παράνομα μέσα παρακολούθησης», ανέφερε ο κ. Τσιάρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments