Ελλάδα

Κακοκαιρία Gaia: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Κακοκαιρία Gaia: Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ μετά τις 9 το πρωί  εκτελούνται τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκαν τα πρωινά δρομολόγια για τις Κυκλάδες, ενώ κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων ανοιχτού τύπου στη γραμμή Καβάλα-Θάσος.

Κανονικά λειτουργεί η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας και για τα πλοία ανοιχτού τύπου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν χθες έχουν εξασθενήσει σημαντικά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανάλογα με την εξέλιξη του καιρού θα εκτιμηθεί αν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Λευκίμμη προς Ηγουμενίτσα και από Ηγουμενίτσα προς Παξούς.

Στο μεταξύ, δεν προσέγγισε τα λιμάνια της Κάσου και της Χάλκης το Ε/Γ- Ο/Γ Πρέβελης χτες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το πλοίο προσέγγισε κανονικά, στα ενδιάμεσα λιμάνια του Διαφανιού και των Πηγαδιών της Καρπάθου.

Ο πλοίαρχος του Ε/Γ- Ο/Γ Πρέβελης ενημέρωσε τις Λιμενικές αρχές Κάσου και Χάλκης πως ήταν αδύνατη η προσέγγιση του πλοίου στα λιμάνια τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή

Στο λιμάνι της Κάσου ανέμεναν προς επιβίβαση επτά (07) επιβάτες και δύο (02) Φ/Γ οχήματα, ενώ στο ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” ανέμεναν προς αποβίβαση επτά (07) επιβάτες, ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα, ένα (01) Δ/Κ και δύο (02) Φ/Γ.

Στο λιμάνι της Χάλκης ανέμεναν δώδεκα (12) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε. όχημα προς επιβίβαση, ενώ στο ”ΠΡΕΒΕΛΗΣ” δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση.

Με πληροφορίες από ertnews

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments