Διεθνή

Qatar Gate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Qatar Gate: Νέα έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Σε εξέλιξη η δεύτερη κατά σειρά έφοδος αστυνομικών στο ευρωκοινοβούλιο - Έρευνες μέχρι στιγμής σε 19 σπίτια

Νέα έφοδος πραγματοποιείται αυτή την ώρα από τις Αρχές σε γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο του Qatar Gate.

Η αστυνομία των Βρυξελλών πραγματοποιεί τη Δευτέρα το απόγευμα δεύτερη έφοδο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς που σχετίζεται με λόμπι του Κατάρ στην ΕΕ, σύμφωνα με βελγικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές, όπως έκανε γνωστό πριν από λίγο το Politico.

Όπως μεταδίδει η Le Soir, των ερευνών προΐστατο ο ανακριτής Michel Claise, συνοδευόμενος από ομάδα ανακριτών της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν τη Δευτέρα ότι είχαν ερευνήσει τώρα 19 κατοικίες και γραφεία, συν τα γραφεία του Κοινοβουλίου που έχουν τώρα ερευνηθεί και αποκλειστεί. Έξι άτομα έχουν συλληφθεί, με τέσσερα ακόμη να κρατούνται.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι τελευταίες επιδρομές είχαν σκοπό να κατασχέσουν εξοπλισμό πληροφορικής από το προσωπικό του Κοινοβουλίου πριν μπορέσουν να σβήσουν οποιαδήποτε δεδομένα.

Οι τέσσερις ύποπτοι που εξακολουθούν να κρατούνται θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο την Τετάρτη, επιβεβαίωσαν οι εισαγγελείς.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments