Ελλάδα

16χρονος Ρομά: Ένταση σε πολλές περιοχές της χώρας – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ

16χρονος Ρομά: Ένταση σε πολλές περιοχές της χώρας – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ
Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός υπό τον φόβο επεισοδίων

Τεταμένη είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας, μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, ο οποίος υπέκυψε το πρωί στα τραύματά του από τα πυρά αστυνομικού με την ΕΛΑΣ να βρίσκεται σε επιφυλακή υπό τον φόβο επεισοδίων.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη μαζική πορεία  στο κέντρο της Αθήνας, με τους συγκεντρωμένους να καταγγέλλουν ότι ο 16χρονος έπεσε νεκρός γιατί ήταν Ρομά, ενώ μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του «Τιτάνια».

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, υπό τον φόβο επεισοδίων. Ήδη με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΟΑΣΑ σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο ενώ κλειστός θα είναι σήμερα Τρίτη (13/12) από τις 18:00 ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Θεσσαλονίκη

Στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία για να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία και τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.

Στο κάλεσμά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη στην κρατική δολοφονία του 16χρονου Ρομά. Η οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και διεκδίκησης για ζωή με δικαιώματα».

Συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Καμάρα.

Ξεσηκώθηκαν οι Ρομά στη Ρόδο

Ρομά απέκλεισαν τον περιφερειακό δρόμο Ρόδου – Καλλιθέας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό.

Έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές. Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι Ρομά, νεαρής κυρίως ηλικίας, ζητούν «Δικαιοσύνη».

Κανονικά τα δρομολόγια του προαστιακού – Ένταση νωρίτερα στη Χαλκίδα

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του προαστιακού στον Ασπρόπυργο όπου νωρίτερα εκδηλώθηκε φωτιά σε καταυλισμό και στις γραμμές. Στη Χαλκίδα, γύρω στις 18.00 το απόγευμα, περίπου 80 άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν. Αργότερα οι συγκεντρωθέντες αποσύρθηκαν από το δρόμο και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Πάτρα: Επεισόδια μικρής διάρκειας στην πορεία για το θάνατο του 16χρονου Ρομά

Πορεία για το θάνατο του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια καταδίωξης, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Στο τέλος της πορείας άτομα που βρισκόταν στην «ουρά» της εκτόξευσαν πέτρες και κροτίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες αντέδρασαν με ρίψη δακρυγόνων.

Για λίγη ώρα έμεινε κλειστή η οδός Κορίνθου και άνοιξε μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα. Τα άτομα που προσπάθησαν να προκαλέσουν τα επεισόδια, προσωρινά βρήκαν καταφύγιο στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments