Διεθνή

Politico: Η Καϊλή απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά

Politico: Η Καϊλή απορρίπτει τις κατηγορίες για διαφθορά

Πηγή Φωτογραφίας: okmag.gr

Η Καϊλή βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σπειροειδής έρευνας για διαφθορά και δωροδοκία από τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή λέει ότι είναι αθώα και «δεν έχει καμία σχέση με δωροδοκία από το Κατάρ», δήλωσε την Τρίτη στην τοπική τηλεόραση ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Η Καϊλή βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σπειροειδής έρευνας για διαφθορά και δωροδοκία από τη διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ. Συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία σε μια σειρά εφόδων που βρήκαν 600.000 ευρώ σε ιδιωτικό σπίτι, «αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ» σε μια βαλίτσα που συνελήφθη σε ξενοδοχείο των Βρυξελλών και 150.000 ευρώ στο διαμέρισμα του Καϊλή.

«Δεν έχω καμία εικόνα για το αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν», είπε ο δικηγόρος του Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στο τοπικό Open TV. Ο Δημητρακόπουλος είπε ότι ο πατέρας του Καϊλή, Αλέξανδρος Καϊλή — ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της βελγικής επιχείρησης αλλά έκτοτε αφέθηκε ελεύθερος — είπε ότι δεν του επιβλήθηκαν περιορισμοί από τις βελγικές αρχές και ότι «είναι ελεύθερος αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα» «Όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί του σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, μένει δίπλα του».

Τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα έχουν επίσης δεσμευτεί από την ελληνική αρχή κατά του ξεπλύματος χρήματος, ανέφερε τη Δευτέρα. Ο δικηγόρος του πολιτικού σχεδιάζει να ασκήσει έφεση αύριο κατά αυτής της απόφασης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments