Πολιτική

Ν.Δ.: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Μαρίας Σπυράκη

Ν.Δ.: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Μαρίας Σπυράκη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ της Πέμπτης είχε χαρακτηρίσει σοβαρή την υπόθεση της ευρωβουλευτή, εναντίον της οποίας ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί και για την Εύα Καϊλή.

Η Μαρία Σπυράκη, είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της, καθώς και ότι αποδέχεται την άρση της ασυλίας της, ξεκαθαρίζοντας πως η υπόθεσή της δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο QatarQate.

Όπως εξήγησε η υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη της, ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις από τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.