Πολιτική

Ν.Δ.: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Μαρίας Σπυράκη

Ν.Δ.: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Μαρίας Σπυράκη
Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ο πρωθυπουργός αργά το βράδυ της Πέμπτης είχε χαρακτηρίσει σοβαρή την υπόθεση της ευρωβουλευτή, εναντίον της οποίας ο Ευρωπαίος εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί και για την Εύα Καϊλή.

Η Μαρία Σπυράκη, είχε δηλώσει ότι θα ζητούσε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας της, καθώς και ότι αποδέχεται την άρση της ασυλίας της, ξεκαθαρίζοντας πως η υπόθεσή της δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο QatarQate.

Όπως εξήγησε η υπόθεση αφορά πρώην συνεργάτη της, ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις από τις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments