Διεθνή

Ο Πάπας έγινε 86 ετών αμείβοντας έναν άστεγο

Ο Πάπας έγινε 86 ετών αμείβοντας έναν άστεγο

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο ποντίφικας τίμησε με το «Βραβείο Μητέρα Τερέζα» τους τρεις αυτούς πολίτες ως αναγνώριση των διαφορετικών μορφών φιλανθρωπίας τους

Ο Πάπας Φραγκίσκος γιόρτασε τα 86α γενέθλιά του, ανταμείβοντας τρεις ανθρώπους για το φιλανθρωπικό τους έργο. Ανάμεσα σε αυτούς τους τρεις ήταν και ένας άστεγος. Ο Πάπας τον επέλεξε, γιατί ο άστεγος χαρίζει ένα μέρος από τη φιλανθρωπία, που του δίδεται, σε άλλους αστέγους, που γνωρίζει.

Ο ποντίφικας τίμησε με το «Βραβείο Μητέρα Τερέζα» τους τρεις αυτούς πολίτες ως αναγνώριση των διαφορετικών μορφών φιλανθρωπίας τους.

Οι άλλοι δύο τιμηθέντες είναι ο φραγκισκανός ιερέας Χάνα Ζαλούφ, ένας Σύρος που εργάζεται στην πατρίδα του και ο Ιταλός βιομήχανος Σιλβάνο Πεντρόλο για το έργο του στην κατασκευή σχολείων και στην μεταφορά πόσιμου νερού στους φτωχούς στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο Ιταλός αρχηγός του κράτους Σέρτζιο Ματαρέλα συνεχάρη τον Ποντίφικα εκ μέρους όλων των Ιταλών για τα γενέθλιά του. Συγχαρητήρια ήρθαν και από την Ιταλική Επισκοπική Διάσκεψη.

Ο Ρωμαίος δήμαρχος μετέφερε τα συγχαρητήρια όλων των Ρωμαίων στον ποντίφικα. Αυτή είναι η δέκατη επέτειος του ως Πάπας. Δεν είχε προγραμματιστεί κάποια ιδιαίτερη γιορτή. Για τον επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας, ήταν μια εργάσιμη μέρα όπως όλες οι άλλες, που ξεκινούσε με την πρωινή λειτουργία στον ξενώνα του Βατικανού.

Αυτό που ευχήθηκε ήταν: «Ειρήνη στον κόσμο. Πόσοι πόλεμοι στον κόσμο! Η κατάσταση στην Ουκρανία μας επηρεάζει περισσότερο, αλλά σκεφτείτε επίσης τη Μιανμάρ, την Υεμένη, τη Συρία, όπου οι μάχες συνεχίζονται εδώ και 13 χρόνια…».

Στις 13 Μαρτίου 2023, ο Χόρχε Μπεργκόλιο θα γιορτάσει τη δέκατη επέτειό του ως Πάπας. Για το γεγονός ότι η παπική εκλογή του εξέπληξε τους πιστούς, ο ποντίφικας είπε: «Και εγώ εξεπλάγην. Έκλεισα το αεροπορικό μου εισιτήριο για το Μπουένος Άιρες εγκαίρως για την Κυριακή των Βαΐων. Ήμουν πολύ ήρεμος». Όταν ρωτήθηκε τι στερείται, τι του είναι πιο δύσκολο τώρα που είναι Πάπας, ο Φραγκίσκος απάντησε: «Το να μην μπορώ να βγω στο δρόμο, να μην μπορώ να βγω. Στο Μπουένος Άιρες ήμουν πολύ περισσότερο ελεύθερος!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments