Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022, Μέσι – Εμπαπέ: Η απόλυτη σύγκριση των απόλυτων σταρ Αργεντινής και Γαλλίας

Μουντιάλ 2022, Μέσι – Εμπαπέ: Η απόλυτη σύγκριση των απόλυτων σταρ Αργεντινής και Γαλλίας
Ήρθε η μεγάλη στιγμή. Αργεντινή και Γαλλία κοντράρονται στον απόλυτο τελικό του Μουντιάλ με στόχο την κατάκτηση του 3ου τροπαίου στην ιστορία τους.

Ήρθε η μεγάλη στιγμή. Αργεντινή και Γαλλία κοντράρονται στον απόλυτο τελικό του Μουντιάλ με στόχο την κατάκτηση του 3ου τροπαίου στην ιστορία τους. Οι “μπλε” θέλουν να κάνουν το back-to-back και να γίνουν η πρώτη ομάδα που τα καταφέρνει μετά τις Ιταλία (1934, 1938) και Βραζιλία (1958, 1962), ενώ οι “αλμπισελέστε” θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου ύστερα από 36 ολόκληρα χρόνια.

Σε έναν τελικό, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις. Οι δύο ομάδες έχουν δείξει καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά πως επιθυμούν όσο τίποτα να σηκώσουν στον ουρανό της Ντόχας το βαρύτιμο τρόπαιο. Και δεν γίνεται διαφορετικά, όταν έχουν στα ρόστερ τούς δύο, κατά γενική ομολογία, κορυφαίους ποδοσφαιριστές αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Τους Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ. Οι δύο συμπαίκτες στην Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν να γράψουν ιστορία το απόγευμα της Κυριακής (18/12, 17:00, ΑΝΤ1, LIVE SPORT24). Ο Μέσι να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην καριέρα του, ενώ ο Εμπαπέ να κατακτήσει το δεύτερο Μουντιάλ πριν καλά-καλά κλείσει τα 24 χρόνια του.

Ο Μέσι τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο

Ας δούμε, όμως, και σε αριθμούς την τεράστια συμβολή τους στο παιχνίδι των Αργεντινή και Γαλλία. Αρχής γενομένης από τον Μέσι. Ο 35χρονος σούπερ σταρ της Αργεντινής, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, έχει πατήσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του αγωνιστικού χώρου, ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Απόδειξη και της ελευθερίας κινήσεων που έχει στο παιχνίδι του, το οποίο του επιτρέπει αλλάζεις τις ισορροπίες σε ένα ματς.

Ο Μέσι έχει σημειώσει πέντε γκολ (τα τρία με πέναλτι) και έχει μοιράσει τρεις ασίστ, ενώ έχει συνολικά και 432 ενέργειες με την μπάλα, το οποίο μεταφράζεται σε 72 επαφές ανά 90′. Ένα εντυπωσιακό νούμερο, αν σκεφτεί κανείς πως πρόκειται για έναν επιθετικό και όχι έναν μέσο ή αμυντικό. Αυτό, βέβαια, αποδεικνύει και την τεράστια επιρροή που έχει στο παιχνίδι της Αργεντινής, αλλά και τη μοναδικότητα που έχει ως παίκτης.

Εμπαπέ, ο superman που απογειώνει τη Γαλλία

Την ίδια στιγμή, εντυπωσιακά είναι και τα κατορθώματα του Εμπαπέ. Ο 23χρονος Γάλλος σούπερ σταρ έχει πάρει σε μεγάλο βαθμό από το χέρι τη Γαλλία και την έχει οδηγήσει σε δεύτερο σερί τελικό. Με την υποσημείωση, βέβαια, πως σε σχέση με τον Μέσι, ο Εμπαπέ έχει στο πλευρό του πιο ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους, όπως είναι για παράδειγμα ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο Ορελιέν Τσουαμενί, o Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Ολιβιέ Ζιρού.

Σε ατομικό επίπεδο, λοιπόν, ο Εμπαπέ έχει σημειώσει πέντε γκολ, όσα και ο Μέσι, με τη διαφορά πως κανένα εξ αυτών δεν είναι από το σημείο του πέναλτι. Επιπλέον, ο 23χρονος επιθετικός έχει προσφέρει δύο ασίστ, κινούμενος, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, απ’ τα αριστερά και συγκλίνοντας με στόχο τη δημιουργία ή την εκτέλεση.

Επιπλέον, έχει συνολικά 319 ενέργειες με την μπάλα, εκ των οποίων οι 58 είναι μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως απέναντι στην Αυστραλία, ο Εμπαπέ ισοφάρισε ρεκόρ 52 ετών, έχοντας 19 ενέργειες μέσα στη μεγάλη περιοχή. Τέλος, ο Γάλλος σούπερ σταρ έχει 29 κερδισμένες μονομαχίες, αλλά και 7 κερδισμένα φάουλ στο τουρνουά.

Η απόλυτη σύγκριση με ξεκάθαρη υπεροχή

Τι ισχύει, όμως, στη σύγκριση μεταξύ των δύο παικτών; Ο Μέσι, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, υπερτερεί του Εμπαπέ στις περισσότερες κρίσιμες στατιστικές κατηγορίες, με την υποσημείωση, βέβαια, πως ο δεύτερος μετράει ουσιαστικά 93 λεπτά λιγότερα. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί σε κανέναν βαθμό την τεράστια προσφορά του Μέσι ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας.

Εκεί ο σούπερ σταρ της “αλμπισελέστε” έχει ξεκάθαρη υπεροχή, μετρώντας 18 έναντι 11 key passes, αλλά και 121 πάσες στην επίθεση έναντι 83 του Εμπαπέ. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει και 6 μεγάλες ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, την στιγμή που ο Εμπαπέ έχει μόλις 2. Στις δύο κατηγορίες που ο Εμπαπέ βγαίνει νικητής είναι οι ενέργειες στην περιοχή (38-58) και οι επιτυχημένες ντρίμπλες (16-21).

Είναι εμφανές, λοιπόν, πως οι δύο παίκτες κάνουν τη διαφορά και αποτελούν τους ηγέτες της Αργεντινής και της Γαλλίας. Στο τέλος, όμως, της βραδιάς ένας θα χαμογελάσει και θα σηκώσει το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε την Game Night:

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments