Οδηγός

Δώρο Χριστουγέννων 2022: Μέχρι πότε η καταβολή του

Δώρο Χριστουγέννων 2022: Μέχρι πότε η καταβολή του

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έως τις 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, όπως αναφέρουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας

Έως τις 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων, όπως αναφέρουν η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), που, μέσα από μία σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα, ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το Δώρο Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της online εφαρμογής που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α., να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Χριστουγέννων, που δικαιούνται, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Επίσης, το ΚΕ.Π.Ε.Α. της ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει application εφαρμογή, θέτοντας στην διάθεση των εργαζομένων σύγχρονα εργαλεία πληροφόρησης, ώστε να γνωρίζουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στο app οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν online εφαρμογές, κωδικοποιημένη (αλφαβητικά) ηλεκτρονική βιβλιοθήκη εργασιακών θεμάτων, καθώς και ενημέρωση για την τρέχουσα επικαιρότητα. Για την αμεσότερη επικοινωνία, έχουν δημιουργηθεί ειδικές φόρμες υποβολής ερωτημάτων ή καταγγελιών.

Εάν οι ενδιαφερόμενοι διαθέτουν Android Smartphone, μπορούν να κατεβάσουν την app εφαρμογή από το Play Store (https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.gsee.kepea), ενώ, εάν έχουν ios συσκευή από το App Store, κάνοντας μία απλή αναζήτηση το «ΚΕΠΕΑ ΓΣΕΕ» ή στον ακόλουθο σύνδεσμο https://apps.apple.com/gr/app/%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CF%83%CE%B5%CE%B5/id1597572379?l=el.

Κατοχύρωση Δώρου Χριστουγέννων

Το Δώρο Χριστουγέννων, όπως και το Δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια, περιλαμβάνονται δε και στον Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (άρθρα 135-142, 213 ΠΔ 80/2022).

Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζομένου από την αξίωση καταβολής τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments