Nέα της αγοράς

Netflix: Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης έχει επιπτώσεις

Netflix: Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης έχει επιπτώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Netflix: Είναι σύνηθες άτομα που δεν ζουν μαζί να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης της υπηρεσίας ροής

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης για υπηρεσίες διαδικτυακής ροής όπως το Netflix είναι αντίθετη με το νόμο, σύμφωνα με κυβερνητική υπηρεσία της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IPO) γνωστοποίησε ότι η εν λόγω πρακτική παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Είναι σύνηθες άτομα που δεν ζουν μαζί να μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασης της υπηρεσίας ροής, παρά το γεγονός ότι αυτό συνήθως αντίκειται στους όρους παροχής υπηρεσιών.

Το Netflix δεν αναφέρει ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η IPO έχει αφαιρέσει έκτοτε την αναφορά στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης στην καθοδήγησή της στον κυβερνητικό ιστότοπο. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η νομική θέση σχετικά με την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης δεν έχει αλλάξει – και ούτε η καθοδήγηση της IPO.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης ήταν τόσο ποινική όσο και αστική υπόθεση.

«Υπάρχει μια σειρά από διατάξεις στο ποινικό και αστικό δίκαιο που μπορεί να ισχύουν στην περίπτωση κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης, όπου σκοπός είναι να επιτραπεί σε έναν χρήστη να έχει πρόσβαση σε έργα που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα χωρίς πληρωμή», ανέφερε.

«Αυτές οι διατάξεις μπορεί να περιλαμβάνουν παραβίαση συμβατικών όρων, απάτη ή δευτερεύουσα παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ανάλογα με τις περιστάσεις. Όταν αυτές οι διατάξεις προβλέπονται στο αστικό δίκαιο, θα εναπόκειται στον πάροχο υπηρεσιών να λάβει μέτρα μέσω των δικαστηρίων εάν απαιτείται», πρόσθεσε το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Το Netflix είπε ότι ήθελε να «διευκολύνει» τα άτομα που δανείζονται λογαριασμούς άλλων να δημιουργήσουν τους δικούς τους, να μεταφέρουν το προφίλ τους σε νέο λογαριασμό, καθώς και να δημιουργήσουν «υπο-λογαριασμούς» για άτομα που θα πληρώνουν επιπλέον για την οικογένεια ή τους φίλους.

Είπε ότι θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί αυτά τα χαρακτηριστικά «ευρύτερα» στις αρχές του 2023.

Το μέγεθος του προβλήματος

Η ερευνητική εταιρεία Digital i εκτιμά ότι περίπου το ένα τέταρτο των συνδρομητών του Netflix στο Ηνωμένο Βασίλειο – περίπου τέσσερα εκατομμύρια – μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Ο διευθυντής προϊόντων Matt Ross είπε στο BBC ότι η κοινή χρήση λογαριασμού «παρουσιάζει μια μεγάλη πρόκληση» για το Netflix και άλλες υπηρεσίες ροής.

«Μετά την προσθήκη του επιπέδου που υποστηρίζεται από διαφημίσεις, υπάρχει ξεκάθαρα μια ευκαιρία για το Netflix να δημιουργήσει σημαντικά πρόσθετα έσοδα καταπολεμώντας την κοινή χρήση λογαριασμών και μετατρέποντας αυτούς που το κάνουν σε συνδρομητές από μόνοι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το 2017 το Netflix έκανε μία ανάρτηση στην οποία έλεγε «η αγάπη είναι το να μοιράζεσαι έναν κωδικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments