Κόσμος

Παρίσι: Βασικός ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος Κούρδων ο 69χρονος

Παρίσι: Βασικός ύποπτος για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος Κούρδων ο 69χρονος

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο 69χρονος άνδρας που είναι ύποπτος για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί υπό καθεστώς επίσημης έρευνας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελέως της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 69χρονος άνδρας που είναι ύποπτος για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδα έχει τεθεί υπό καθεστώς επίσημης έρευνας, όπως ανακοίνωσε το γραφείο της εισαγγελέως της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο συγκεκριμένος άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, συνελήφθη την Παρασκευή, μετά τα θανάσιμα πυρά που δέχθηκαν δύο άντρες και μία γυναίκα σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά και σε ένα κοντινό καφέ στο πολυσύχναστο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι δολοφονίες προκάλεσαν σοκ στην κουρδική κοινότητα που προετοιμάζονταν να τιμήσει την 10η επέτειο της δολοφονίας τριών ακτιβιστών που δεν έχει εξιχνιαστεί, προκαλώντας διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, όταν ένας ύποπτος τεθεί σε καθεστώς επίσημης έρευνας, σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές και δεμένες αποδείξεις προς την κατεύθυνση του βασικού υπόπτου για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Την έρευνα διεξάγει ένας αφοσιωμένος δικαστής που θα εξετάσει τις κατηγορίες για τη διάπραξη εγκλήματος, απόπειρα δολοφονίας, αλλά και παράνομη οπλοκατοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελικού γραφείου.

Οι εκπρόσωποι των Κούρδων κάλεσαν προκειμένου να θεωρηθεί η δολοφονία ως τρομοκρατική επίθεση. Οι Κούρδοι καλούν για την πραγματοποίηση μιας σιωπηρής διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα στο σημείο των δολοφονικών επιθέσεων.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.