Κόσμος

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του πάπα Βενέδικτου

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του πάπα Βενέδικτου

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Κρίσιμη όσο ποτέ είναι, τις τελευταίες ώρες, η υγεία του πρώην πάπα Βενέδικτου XVI, σύμφωνα με όσα αναφέρουν γερμανικές πηγές.

Κρίσιμη όσο ποτέ είναι, τις τελευταίες ώρες, η υγεία του πρώην πάπα Βενέδικτου XVI, σύμφωνα με όσα αναφέρουν γερμανικές πηγές. Ο πάπας Βενέδικτος νοσηλεύεται σε πρώην μοναστήρι του Βατικανού όπου ζει από το 2013, οπότε και παραιτήθηκε.

Η είδηση περί επιδείνωσης της υγείας του πάπα Βενέδικτου επιβεβαιώνει την υπόθεση, την οποία έκαναν πολλοί εκκλησιαστικοί συντάκτες, στο άκουσμα του καλέσματος του πάπα Φραγκίσκου στους περισσότερους από ενάμιση δισεκατομμύριο Καθολικούς πιστούς: «Θα ήθελα να ζητήσω από όλους εσάς μια ειδική προσευχή για τον πρώην πάπα Βενέδικτο, ο οποίος, σιωπηλά, στηρίζει την Εκκλησία. Ας τον θυμηθούμε. Είναι πολύ άρρωστος».

Προηγουμένως, είχε υπάρξει ενημέρωση, σύμφωνα με την οποία η κατάσταση της υγείας του πρώην Πάπα Βενέδικτου XVI παραμένει σοβαρή αλλά σταθερή, όπως ανέφερε το Βατικανό, προσθέτοντας σε δήλωσή του ότι ο 95χρονος πρώην ποντίφικας είχε αναπαυθεί επαρκώς τη νύχτα και ότι ήταν διαυγής και συνειδητός.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος ανανεώνει το αίτημά του να προσευχηθεί για αυτόν και να τον συνοδεύσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Ματέο Μπρούνι.

Η δήλωση αυτή ήταν η δεύτερη κατά σειρά από τότε που ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε την Τετάρτη ότι ο προκάτοχός του ήταν πολύ άρρωστος, χωρίς, εντούτοις, να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του Βενέδικτου XVI.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments