Οικονομία

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε μπορούν να πληρωθούν

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε μπορούν να πληρωθούν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όπως και πέρυσι, τα ειδοποιητήρια που φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και το QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας .

Παράταση της προθεσμίας κατάθεσης των τελών κυκλοφορίας του 2023, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, και έτσι οι πολίτες μπορούν να καταβάλουν την πληρωμή τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2023.

Μάλιστα, το ΥΠΟΙΚ εφιστά την προσοχή στους υποχρέους, καθώς σε περίπτωση που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 10.000 ευρώ , ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνουν στα 30.000 ευρώ και ταυτόχρονα αφαιρείται για τρία χρόνια από το δίπλωμα οδήγησης. .

Όπως και πέρυσι, τα ειδοποιητήρια που φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και το QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας . Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Πιο αναλυτικά, οι πληρωμές μπορούν να γίνουν:

  • Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση που ζητάτε το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.
  • Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση, από την τράπεζα σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση που σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».
  • Τέλος, μπορείτε να οπλιστείτε με υπομονή και να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Σημειώνεται πως για την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων από την εφαρμογή Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων « MyCar » της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet, τον ΑΦΜ καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, ενώ η εκτύπωση των ειδοποιητηρίων μπορεί να γίνει και χωρίς χρήση κωδικών Taxinet, με τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments