Διεθνή

Euronews: Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν καλωσόρισε την Κροατία στην Ευρωζώνη

Euronews: Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν καλωσόρισε την Κροατία στην Ευρωζώνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Για «ημέρα γιορτής» όχι μόνο για τους Κροάτες, αλλά για όλους τους Ευρωπαίους έκανε λόγο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ζώνη Σένγκεν και στο «ευρώ».

Για «ημέρα γιορτής» όχι μόνο για τους Κροάτες, αλλά για όλους τους Ευρωπαίους έκανε λόγο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην ζώνη Σένγκεν και στο «ευρώ». Η κ. Φον ντερ Λάιεν, με αφορμή την περίσταση, βρέθηκε στα σύνορα της Κροατίας με τη Σλοβενία

«Η σημερινή, είναι ημέρα χαράς και υπερηφάνειας για τον λαό της Κροατίας» ανέφερε η επίσης η Πρόεδρος της Επιτροπής, επισημαίνοντας πως η εξέλιξη αυτή είναι η επιβεβαίωση της «σκληρής δουλειάς» και της «αποφασιστικότητας» από την πλευρά τους.

«Θα χρειαστεί να εργαστούμε πολύ στενά μαζί για να προστατεύσουμε τη ζώνη Σένγκεν και να διατηρήσουμε τα οφέλη της γιατί η Σένγκεν δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη» τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής και προσέθεσε ότι «η λειτουργία της έχει δεχτεί προκλήσεις στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζει να δέχεται προκλήσεις. Η Σένγκεν έχει να κάνει με τη δέσμευση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη».

«Το ευρώ μάς κάνει ισχυρούς »

«Στην Σένγκεν βασιζόμαστε ο ένας στον άλλον και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να σας εμπιστευτούμε και να βασιστούμε στην Κροατία. Το ένα σημαντικό επίτευγμα είναι να μπορούμε να περάσουμε τα εσωτερικά σύνορα χωρίς ελέγχους. Το να μπορούμε να πληρώσουμε χρησιμοποιώντας το ίδιο νόμισμα της ΕΕ είναι το άλλο» προσέθεσε.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συμπλήρωσε ότι «το ευρώ μάς κάνει ισχυρούς στο εσωτερικό , διευκολύνει τις επενδύσεις και το εμπόριο πέρα από τα σύνορα , κάνοντας την οικονομία μας πιο ενεργή, βοηθά στη δημιουργία θέσεων εργασίας , φέρνει μακροοικονομική σταθερότητα και αξιοπιστία».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι «ως το δεύτερο πιο ισχυρό νόμισμα παγκοσμίως , το ευρώ μάς κάνει πιο ισχυρούς στην παγκόσμια σκηνή. Πράγματι, το ευρώ είναι από τα καλύτερα συλλογικά μας επιτεύγματα και σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα νόμισμα , έχει να κάνει με την ενότητα πέρα από τα σύνορα και πέρα από τις γλώσσες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments