Διεθνή

Qatargate: H βελγική δικαιοσύνη ζήτησε άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα

Qatargate: H βελγική δικαιοσύνη ζήτησε άρση ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir", η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των δύο ευρωβουλευτών που ανήκουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

H βελγική δικαιοσύνη ζήτησε την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο Qatargate. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir“, η βελγική δικαιοσύνη ζήτησε από την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να άρει τις ασυλίες των δύο ευρωβουλευτών που ανήκουν στην ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, του Αντρέα Κοτσολίνο από την Ιταλία και του Μαρκ Ταραμπέλα από το Βέλγιο και οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τη σειρά του, επιβεβαίωσε με δελτίο τύπου ότι η πρόεδρος Ρομπέρτα Μετσόλα «κίνησε επείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών», χωρίς ωστόσο, να αναφέρονται τα ονόματά τους.

«Έχουν γίνει τα πρώτα διαδικαστικά βήματα και η πρόεδρος θα ανακοινώσει το αίτημα στην Ολομέλεια το συντομότερο δυνατό στις 16 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια το αίτημα θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων (JURI) για πρόταση απόφασης», διευκρινίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments