Focus

Οι πρωταγωνιστές του «Ρωμαίου και η Ιουλιέτα» του Φράνκο Τζεφιρέλι μήνυουν την Paramount για παρενόχληση

Οι πρωταγωνιστές του «Ρωμαίου και η Ιουλιέτα» του Φράνκο Τζεφιρέλι μήνυουν την Paramount για παρενόχληση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ κατηγορούν το στούντιο για γυμνή σκηνή που γύρισαν ως ανήλικοι στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι

Μια κινηματογραφική μεταφορά του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που γυρίστηκε το 1968 από τον Φράνκο Τζεφιρέλι ήρθε και πάλι στο φως της δημοσιότητας κι όχι για καλλιτεχνικούς λόγους. Αφορμή, η μήνυση που κατέθεσαν η Ολιβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ και πρωταγωνιστές της ταινίας που μήνυσαν στο τέλος του 2022 την Paramount για παιδική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση.

View this post on Instagram

A post shared by The Korea Times (@thekoreatimes_official)

Οι δύο ηθοποιοί ήταν ανήλικοι όταν γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία και στην αγωγή τους υποστηρίζουν πως ο σκηνοθέτης τους είχε υποσχεθεί πως δεν θα χρειαστεί να γυρίσουν γυμνοί σκηνές και πως αντ’ αυτού, θα υπάρχει ύφασμα στο χρώμα του δέρματος στα επίμαχα σημεία. Στη συνέχεια, όμως, όπως λένε, υπήρξε πίεση να γυρίσουν τις σκηνές γυμνές αλλιώς «θα ήταν μια αποτυχία».

Την περίοδο των γυρισμάτων η Χάσεϊ ήταν 15 ετών και ο Γουάιτινγκ 16. Στην αγωγή τους κάνουν λόγο για ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία, ενώ υποστηρίζουν πως στα χρόνια που ακολούθησαν της ταινίας, έχασαν πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες. Η αποζημίωση υπολογίζεται ότι μπορεί να φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τόνι Μαρινότσι και συνεργάτης των δύο ηθοποιών δήλωσε: «Αυτό που τους είπαν και αυτό που τελικά έκαναν ήταν δύο διαφορετικά πράγματα. Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί ακολούθησαν τις οδηγίες του και πίστεψαν πως δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη τους. Ο Φράνκο ήταν ο φίλος τους και ειλικρινά, στην ηλικία των 16, τι να κάνουν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Τότε δεν υπήρχε #MeToo».

Ο Φράνκο Τζεφιρέλι πέθανε το 2019. Η Paramount δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση μετά την αγωγή των δύο ηθοποιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments