Lifestyle

Vivienne Westwood: Ονειρευόταν να αλλάξει τον κόσμο μέσω της μόδας

Vivienne Westwood: Ονειρευόταν να αλλάξει τον κόσμο μέσω της μόδας

Πηγή Φωτογραφίας: Hypebeast

Η απίστευτη ζωή της Vivienne Westwood στον Βορρά που δημιούργησε δύναμη στη μόδα

Η σχεδιάστρια μόδας Βιβιέν Γουέστγουντ πέθανε σε ηλικία 81 ετών. Με ανάρτηση στο Twitter, ο οίκος μόδας είπε ότι πέθανε «ειρηνικά και περικυκλωμένη» από την οικογένειά της στο Clapham, στο Νότιο Λονδίνο.

Ο σύζυγός της και δημιουργικός συνεργάτης της Andreas Kronthaler είπε: «Θα συνεχίσω με τη Vivienne στην καρδιά μου».

Ήταν η αναρχική ιδεαλίστρια που εισέβαλε στις πολεμίστρες του status quo και μεταμόρφωσε τη Βρετανία. Ήταν μια επίδοξη επαναστάτρια, πυροδοτημένη από το μίσος της διαφθοράς και της παγκόσμιας αδικίας, που απελπιζόταν από την νωχελική παθητικότητα της νεολαίας.

View this post on Instagram

A post shared by Gene Krell (@gene.krell)

Η Βιβιέν Γουέστγουντ γέννησε το punk, κατέκτησε την υψηλή μόδα και έχτισε μια παγκόσμια αυτοκρατορία. Εφηύρε τους New Romantics, έστειλε τη Ναόμι Κάμπελ στην πασαρέλα φορώντας έναν οδικό κώνο και εμφανίστηκε για να συναντήσει τη βασίλισσα χωρίς να φοράει εσώρουχα.

View this post on Instagram

A post shared by WEEKLYTRNDS (@weeklytrnds)

Για την Γουέστγουντ , η μόδα ήταν ένα όπλο. Φυσικά, σκέφτηκε, ότι τα ρούχα έκαναν τους ανθρώπους σέξι. Αλλά το θέμα ήταν «να ταρακουνήσουμε τα πράγματα, να καταστρέψουμε τον άθλιο κομφορμισμό και να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο» όπως έλεγε χαρακτηριστικά.

View this post on Instagram

A post shared by Jana Rouze (@janarouze)

Φόρο τιμής στη θρυλική βρετανίδα σχεδιάστρια και ακτιβίστρια Βίβιαν Γουέστγουντ που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών αποτίουν με αναρτήσεις τους στα social media επώνυμοι μεταξύ αυτών η Κιμ Κατράλ, η Τζέιμι Λι Κέρτις, η Βικτόρια Μπέκαμ και η Κλόντια Σίφερ.

Κιμ Κατράλ

Στην προσωπική της σελίδα στο Instagram η ηθοποιός, Κιμ Κατράλ δημοσιοποίησε μία κοινή τους φωτογραφία και χαρακτήρισε την Γουέστγουντ ως μία «πραγματική ιδιοφυΐα που δεν έχασε ποτέ το τσαγανό του Βορρά». Στη συνέχεια αποκάλυψε για πρώτη φορά μία μικρή ιστορία.

«Μια στυλίστρια από το Λος Άντζελες μου έστειλε τρία φορέματα από διάφορους σχεδιαστές από το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη για τις πρεμιέρες μιας ταινίας. Τα ρούχα έφτασαν στο ξενοδοχείο μου στο Λονδίνο βρώμικα, δεν με κολάκευαν και χρειάζονταν μεταποιήσεις. Δεν ήξερα τι να κάνω, μέχρι που ένας κοινός φίλος με πήγε αμέσως στο ατελιέ της Βίβιαν Γουέστγουντ η οποία μού έφτιαξε ένα καινούριο φόρεμα σε τρεις μέρες και δύο ακόμα για κάθε μία από τις πρεμιέρες. Δεν ξέχασα ποτέ τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη της για ό,τι έκανε, που μου έσωσε τη μέρα», έγραψε η Κιμ Κατράλ.

View this post on Instagram

A post shared by Kim Cattrall (@kimcattrall)

Τζέιμι Λι Κέρτις

Η ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις έγραψε σε μία σειρά από αναρτήσεις της στο Instagram αφιερωμένες στην σχεδιάστρια μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ήταν μια λαμπρή δημιουργός, τολμηρή, θρασύς, μοναδική. Επηρέασε ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ και τους έδωσε την άδεια να είναι ο εαυτός τους και πέρα από τον εαυτό τους. Ο επί χρόνια κομμωτής και φίλος μου Σον Τζέιμς (Sean James) ήταν για πάντα θαυμαστής της. Έχει τατουάζ παντού με το πρόσωπό της και ήταν η μούσα του. Η κληρονομιά δημιουργικότητας που μας άφησε θα κρατήσει για πάντα» επεσήμανε η ηθοποιός.

Βικτόρια Μπέκαμ

Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην μέλος των Spice Girls, Βικτόρια Μπέκαμ έγραψε: «Είμαι πολύ λυπημένη για τον θάνατο της θρυλικής σχεδιάστριας και ακτιβίστριας Βίβιαν Γουέστγουντ. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά της αυτή την απίστευτα θλιβερή στιγμή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments