Focus

Whitney Houston: Η τραγουδίστρια είχε μια παιδική φίλη – Ήταν η ερωμένη της και η καλλιτεχνική της σύντροφος

Whitney Houston: Η τραγουδίστρια είχε μια παιδική φίλη –  Ήταν η ερωμένη της και η καλλιτεχνική της σύντροφος

Πηγή Φωτογραφίας: Vogue

Whitney Houston: «Το ότι κοιμόμασταν μαζί δεν ήταν το παν. Μπορούσαμε να εμπιστευτούμε τα μυστικά μας η μία στην άλλη»

Όταν η μητέρα της Robyn Crawford γνώρισε τη Whitney Houston, όσο εκείνες ήταν ακόμη παιδιά της είπε: “Μοιάζεις σαν άγγελος, αλλά ξέρω ότι δεν είσαι”. Ίσως αυτή ήταν και η πιο εύστοχη περιγραφή μίας από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών. “Η μητέρα μου είχε δίκιο. Είχε μια αγγελική λάμψη η Whitney. Και μετά έβγαλε ένα τσιγαριλίκι από το τσεπάκι της μπλούζας της και μού είπε “ξέρεις κάνω τέτοια, οκ;”” δήλωσε σε συνέντευξή της η Crawford, το πραγματικό στήριγμα της Whitney που επέλεγε όμως να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

View this post on Instagram

A post shared by Robyn Crawford (@robyncrawford22)

Για πάρα πολλά χρόνια όλοι μιλούσαν για τη σχέση τους- υπήρχαν φήμες. Έπειτα, η ταινία “Whitney:Can I Be Me and the family” υποστήριξε με σαφήνεια πω τελικά η Κρόφορντ ήταν η μεγάλη αγάπη της ζωής της. Ωστόσο, η ίδια πάντοτε δεν έκανε δηλώσεςι, όσες φορές και αν ζητούσαν ένα δικό της σχόλιο. Μετά από καιρό αποφάσισε να μιλήσει η ίδια και να διηγηθεί τη ζωή της δίπλα στη Whitney γράφοντας το βιβλίο της “A Song for You”, στο οποίο παραδέχεται και την ερωτική φύση της σχέσης τους. Μια σχέση που ξεκίνησε στην εφηβεία τους και διήρκησε για δύο χρόνια για να μετασχηματιστεί σε μια ισχυρή φιλία και σε σχέση ζωής.

“Το ότι κοιμόμασταν μαζί δεν ήταν το παν. Μπορούσαμε να εμπιστευτούμε τα μυστικά μας η μία στην άλλη, τα συναισθήματά μας, ποιες ήμασταν αληθινά. Ήμασταν φίλες, ήμασταν ερωμένες. Ήμασταν τα πάντα η μία για την άλλη. Δεν είναι ότι ερωτευόμασταν η μία την άλλη. Απλώς ήμασταν. Ήμασταν ένα, έτσι το αισθανόμασταν” γράφει στο βιβλίο της.

Έως ότου η Γουίτνεϊ έδωσε τέλος στη σχέση τους, όταν υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο. Τότε χάρισε στην Κρόφορντ μία Βίβλο και της είπε πως φοβόταν να εκτεθεί δημόσια. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμη ήταν η δεκαετία του 80 που έπρεπε κανείς να είναι ή το ένα ή το άλλο και που κάθε γκέι άνθρωπος ήταν δακτυλοδεικτούμενος. “Οι άνθρωποι το καταγράφουν ως ερωτική σχέση- όμως εμείς όταν συναντηθήκαμε κολλήσαμε αμέσως και γίναμε φίλες. Οικοδομήσαμε μια φιλία πάνω στην αρχή να είμαστε ειλικρινείς για τα πάντα. Μου είπε ότι θα υπογράψει το συμβόλαιο και θα με πάρει μαζί της σε όλο τον κόσμο. Καθοδόν λοιπόν είχαμε μια στενή σχέση αγάπης που εκφραζόταν και σωματικά, μέσα όμως στο πλαίσιο της φιλίας μας. Επρόκειτο για αγάπη και ήταν ανοιχτή και ειλικρινής” ξεκαθάριζε σε συνέντευξή της με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της.

Ωστόσο, η Κρόφορντ παρέμεινε αφοσιωμένη φίλη, ένας συναισθηματικός βράχος για εκείνη, για όλη σχεδόν τη ζωή της και στενή συνεργάτιδά της. Μέχρι που η Χιούστον άρχισε να χάνει τον έλεγχο της ζωής της από τα ναρκωτικά. “Όσο κι αν προσπαθούσαμε να βάλουμε κάποιους κανόνες στη χρήση ουσιών, εκείνη τούς έσπαγε και έκανε ό,τι ήθελε” γράφει η Κρόφορντ. Όταν πια αποχώρησε από την ομάδα της τραγουδίστριας το 2000, η σταρ είχε αρχίσει να ακυρώνει εμφανίσεις και να μην πηγαίνει στις προγραμματισμένες ηχογραφήσεις.

Η Κρόφορντ υποψιαζόταν πως ο Μπόμπι Μπράοουν την κακοποιούσε. Και η ίδια ήξερε καλά πώς να αναγνωρίζει τα σημάδια, καθώς μεγάλωσε με τη μητέρα της η οποία εγκατέλειψε τον άντρα της ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Σε ερώτηση αν συντάσσεται με την άποψη του κόσμου πως ήταν ο Μπόμπι Μπράουν που την οδήγησε σε αυτή την κατεύθυνση η Κρόφορντ είπε: “πιστεύω ότι ο κόσμος νιώθει έτσι από όλα τα δημοσιεύματα σε κάθε είδους μέσο, αυτά κατέγραψε” για να συνεχίσει “κοιτάξτε ήταν ακόμα εκεί εκείνη την περίοδο. Όμως, η Γούιτνεϊ εργαζόταν ακόμη και συνέχιζε με την καριέρα της”.

Όταν πια έφυγε από τη ζωή της Χιούστον, η Κρόφορντ κατόρθωσε να χτίσει τη δική της. Σήμερα, ζει ευτυχισμένη με τη σύζυγό της και τα δύο υιοθετημένα τους παιδιά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, έπειτα έγινε γυμνάστρια.

Ο λόγος που έγραψε το βιβλίο με παρρησία ήταν για να αποχαιρετίσει μια μεγάλη της αγάπη, να τη δικαιώσει υπογραμμίζοντας με κάθε ευκαιρία πόσο “μεγαλόκαρδη, αστεία και διόλου εγωίστρια” υπήρξε το ποπ είδωλο που χάθηκε με τόσο τραγικό τρόπο το βράδυ της απονομής των Βραβείων Grammy το 2012. Ένα μοναδικό ταλέντο με συγκλονιστική φωνή που καθήλωνε είτε τραγουδούσε στο Super Ball, είτε στη μεγάλη οθόνη το I Will Always Love You και σε συναυλίες, είτε απλώς στο σπίτι.

“Ήθελα να τη δικαιώσω και να κρατήσω ψηλά την κληρονομιά που μας άφησε” δήλωσε η Κρόφορντ στο BBC. Θυμάται τη φωνή της να αντηχεί στο σπίτι, σε ένα δωμάτιο με θόλο, όπου συνήθιζε να πηγαίνει η Γούιτνεϊ και να τραγουδάει αυθόρμητα ό,τι της ερχόταν στο μυαλό- τζάζ, γκόσπελ, μπλουζ. “Την άκουσα μια μέρα να τραγουδάει το Fly me to the Moon, και πραγματικά ένιωσα να πετάω” θυμάται η φίλη της. H Κρόφορντ λάτρευε το Exhale, το Preacher’s Wife και το θρυλικό The Greatest Love Of All. Το τελευταίο το έβαλε κάποτε η Κρόφορντ στην κόρη της να το ακούσει κι εκείνη μετά το άκουγε στο δωμάτιο της.

View this post on Instagram

A post shared by bobby bard (@80s90srewind)

Τι κράτησε από εκείνη για ενθύμιο; “Πρόσφερα όλους τους πλατινένιους δίσκους στο Whitney Houston Academy of Performing Arts, που είναι το σχολείο στο οποίο φοίτησε. Όμως κράτησα την πλακέτα από το πρώτο της σινγκλ, το You Give Good Love. Και κράτησα γράμματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ανάμεσα στους οποίους και ο Νέλσον Μαντέλα. Κράτησα όλα τα βιβλία των περιοδειών και τη Βίβλο που μου είχε δώσει τότε”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments