Διεθνή

Ο Τραμπ «ψηφίζει» ΜακΚάρθι

Ο Τραμπ «ψηφίζει» ΜακΚάρθι

Πηγή Φωτογραφίας: nytimes/cnn

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τελικά το πολιτικό «βάρος» του υπέρ του Κέβιν ΜακΚάρθι

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει τελικά το πολιτικό «βάρος» του υπέρ του Κέβιν ΜακΚάρθι, με μήνυμά του στη διαδικτυακή πλατφόρμα του The Truth, επιχειρώντας να θέσει τέρμα στη θεσμική και κομματική διαταραχή, η οποία είχε να εμφανιστεί εδώ και έναν αιώνα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στην εκλογή νέου προέδρου της.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να «διασκεδάσει» τις αρνητικές εντυπώσεις, που δημιουργήθηκαν από την αδυναμία εκλογής προέδρου της Βουλής εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων.

Ωστόσο, ο Τραμπ δεν τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Τζιμ Τζόρνταν, ο οποίος θεωρείται ότι κινείται πιο κοντά στις απόψεις και το ύφος του πρώην πρόεδρου.

Ο πρόεδρος του κόμματος τονίζει λοιπόν σε μήνυμά του: «Ρεπουμπλικάνοι, μην μετατρέπετε έναν μεγάλο θρίαμβο σε μια γιγαντιαία και επώδυνη ήττα… Ο ΜακΚάρθι θα κάνει καλή δουλειά. Ίσως και υπέροχα. Θα το δείτε!».

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι να επιβεβαιωθεί στην πράξη η παρότρυνση του Τραμπ προς τους βουλευτές. Η ψηφοφορία είναι εκ νέου προγραμματισμένη για απόψε το βράδυ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στις ενδιάμεσες εκλογές το φθινόπωρο του 2022 απέσπαν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς και η νέα βουλευτική περίοδος εγκαινίασε τις εργασίες της αυτήν την εβδομάδα. Όμως την Τρίτη, ο ΜακΚάρθι απέτυχε να συγκεντρώσει την αναγκαία υποστήριξη στην ψηφοφορία για να αναδειχθεί στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ. Αιτία της αποτυχίας ήταν η διαφωνία μεταξύ του ΜακΚάρθι και 20 Ρεπουμπλικάνων βουλευτών που δεν τον θεωρούσαν ικανό υποψήφιο για την πλήρωση της θέσης. Πρόκειται κυρίως για εκπροσώπους της «δεξιάς» πτέρυγας του κόμματος, ειδικότερα, για ορισμένους εξέχοντες υποστηρικτές του πρώην προέδρου, ο οποίος ελπίζει να δοθεί διέξοδο στο πρόβλημα αυτό.

Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος ούτε και απόψε, τότε οι νεοκλεγέντες βουλευτές δεν θα μπορούν να ορκιστούν και σε αυτήν την περίπτωση, η Βουλή των Αντιπροσώπων, το κύριο νομοθετικό παραγωγικό «σώμα» δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments