Πολιτική

Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός θα προσδιορίσει την ημερομηνία των εκλογών «από τον Απρίλιο και μετά» [vid]

Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός θα προσδιορίσει την ημερομηνία των εκλογών «από τον Απρίλιο και μετά» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο πρωθυπουργός θα προσδιορίσει την ημερομηνία των εκλογών που θα είναι «από τον Απρίλιο και μετά», όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά τη σύσκεψη προγραμματισμού του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου, που έγινε υπό τον κ.Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός θα προσδιορίσει την ημερομηνία των εκλογών που θα είναι «από τον Απρίλιο και μετά», όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, μετά τη σύσκεψη προγραμματισμού του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου, που έγινε υπό τον κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, όπως γίνεται στην αρχή κάθε χρονιάς, συζητήθηκε ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος:

  • Ο προγραμματισμός του νομοθετικού έργου και τα νομοσχέδια που επεξεργάζονται τα υπουργεία
  • Ο απολογισμός και η προβολή του κυβερνητικού έργου ανα τομέα ώστε όλο αυτό το έργο που έχει παραχθεί να μην χαθεί στην αντιπαράθεση της προεκλογικής περιόδου
  • Βασικές αρχές του προγράμματος για την επόμενη 4ετία με έμφαση στην αύξηση των μισθών, όπως περιέγραφε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργό
  • Η προβολή των περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με τα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που έχουν σχεδιαστεί
  • Η κατάρτιση προγράμματος περιοδειών του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των κομματικών στελεχών

Ο Πρωθυπουργός είναι συνεπής στη δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της 4ετίας. Θα προσδιορίσει ο ίδιος ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία από τον Απρίλιο και μετά.

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Πρώτη επιλαχούσα στη Φθιώτιδα και εκείνη που θα πάρει τη θέση του στη βουλή, είναι η Ελένη Μακρή – Θεοδώρου που έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία της Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον βουλευτή της ΝΔ για απευθείας αναθέσεις σε εταιρεία, στην οποία συμμετείχε. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, ανέφερε: «Μέρα με τη μέρα βγαίνουν στο φως νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του νέου “Πάτση” της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Χειμάρα.

Δεν είναι μόνο η παραβίαση του άρθρου 57 του Συντάγματος με τις απευθείας αναθέσεις άνω των 400.000 ευρώ από δημόσιους φορείς προς την εταιρεία Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. Από τις νέες αποκαλύψεις του Τομέα Διαφάνειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, προκύπτουν νέα ερωτήματα και ο “λογαριασμός” του γαλάζιου πλιάτσικου πολλαπλασιάζεται.

Γιατί ο κ. Χειμάρας δεν δήλωσε στο πόθεν έσχες χρήσεως 2020 το ποσό των 49.500 ευρώ, το οποίο ο ίδιος κατέβαλε ως συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Θ. ΧΕΙΜΑΡΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.; Ποια ήταν η αδιευκρίνιστη πηγή προέλευσής τους;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments