Αθλητισμός

Ο Τζέκο έβαλε στοπ στο τρένο της Νάπολι

Ο Τζέκο έβαλε στοπ στο τρένο της Νάπολι

Πηγή Φωτογραφίας: 2022/LUCA BRUNO/AP IMAGES

Με γκολ του Τζέκο στο δέυτερο μέρος, η Ιντερ λύγισε 1-0 την Νάπολι στο Meazza, πήγε μόνη 4η και μείωσε την απόσταση από την κορυφή.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη μετά-μουντιάλ εποχή η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι, η οποία πέτυχε τεράστια νίκη που της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει και βάζει «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Οι Nerazzurri έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, πίεσαν την Νάπολι και δίκαια πήραν την πολύτιμη νίκη που τους φέρνει στο -7 από την κορυφή και το -3 από τη 2η, Μίλαν.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πανηγυρίσουν νωρίς και συγκεκριμένα το 4′, όταν ο Λουκάκου βρήκε ωραία τον Ντιμάρκο αλλά αυτός αστόχησε από εξαιρετική θέση. Το ξεκίνημα έδωσε  ψυχολογία στους παίκτες του Ιντζάγκι, οι οποίοι ήταν ανώτεροι και πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος.

Δεν μπόρεσαν να σκοράρουν όμως, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή αλλά να δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό επιθετικά. Το γεγονός, άλλωστε, ότι σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν είχαν ούτε μία καλή φάση, επιβεβαιώνει το πόσο ακίνδυνοι ήταν σε αυτό το διάστημα.

Το γκολ που άξιζαν οι Μιλανέζοι ήρθε στο 56′, όταν ο Ντιμάρκο σέντραρε και ο Τζέκο με κεφαλιά-τούβλο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μέρετ για το 1-0. Και από εκεί και πέρα, η Ιντερ ήταν απολύτως προσηλωμένη στην τακτική της, ενώ η Νάπολι προσπάθησε να αντιδράσει αλλά έγινε πραγματικά επικίνδυνη μόνο στο 89′ με τον Ρασπαντόρι, στον οποίο όμως είπε «όχι» ο Ονάνα.

Ετσι, η Ιντερ πήρε μεγάλη νίκη και ξαναμπήκε στη μάχη του τίτλου, ενώ η Νάπολι γνώρισε την πρώτη της ήττα και έχει ενδιαφέρον το πώς θα συμπεριφερθεί από εδώ και πέρα, παραμένοντας φυσικά στην κορυφή, έστω με μικρότερες διαφορές από τους διώκτες της πλέον.

Πηγή: SDNA

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments