Ελλάδα

Ζαούτης για κορωνοϊό: Το νέο στέλεχος XBB.1.5 μπορεί να έχει έρθει στην Ελλάδα

Ζαούτης για κορωνοϊό: Το νέο στέλεχος XBB.1.5 μπορεί να έχει έρθει στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και συγκεκριμένα, για το στέλεχος ΧΒΒ.1.5 μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης

Για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και συγκεκριμένα, για το στέλεχος ΧΒΒ.1.5 μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση ή θνησιμότητα». «Το στέλεχος ΧΒΒ.1.5 κυκλοφορεί στις ΗΠΑ κι έχει φτάσει στο 40% των κρουσμάτων, ανήκει στην Ο και είναι το πιο μεταδοτικό στέλεχος», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, εξηγώντας πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση ή θνησιμότητα».

Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απάντησε πως «μπορεί να έχει φτάσει σε πολύ μικρό αριθμό, ακόμα όμως το ψάχνουμε».

«Είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση με την Κίνα, όταν μειώθηκαν τα μέτρα από την πολιτική του zero-covid, άλλαξε η κατάσταση. Η ανησυχία στην Κίνα υπάρχει λόγω των αυξημένων κρουσμάτων», τόνισε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Επίσης, αναφορικά με τις ιώσεις που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση μεταξύ των μικρών παιδιών, σημείωσε πως, «βλέπουμε αύξηση σε όλους τους αναπνευστικούς ιούς», ενώ τόνισε πως, πριν από τον κορωνοϊό «τα παιδιά κάτω των 2 ετών όλα κολλούσαν αυτόν τον ιό. Όλα τα παιδιά δεν είχαν έκθεση στον ιό λόγω της μάσκας και τώρα την έχουν» ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα εκτίμησε πως «είμαστε κοντά στην κορύφωση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments