Πολιτική

Για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Για το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Όση καλή προαίρεση και αν επιστρατεύσει ο αναγνώστης, διαπιστώνει πως το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» βλέπει παντού δολοπλοκίες και βυζαντινισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού

Όση καλή προαίρεση και αν επιστρατεύσει ο αναγνώστης, διαπιστώνει πως το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» βλέπει παντού δολοπλοκίες και βυζαντινισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού και των στενού επιτελείου του. Le style, c’ est l’ homme. Το αισθητικό είναι και ηθικό, ενίοτε.

Προηγουμένως, δημοσιογράφοι, οι οποίοι είναι τυπικοί εκπρόσωποι της «αρχαίας σκουριάς» του εμπύρετου μαρξιστικού λόγου, προσέκρουσαν στα τείχη της πραγματικότητας, αφήνοντας να εννοηθεί, να πλανάται στην ατμόσφαιρα, μια νοσηρή καχυποψία αναφορικά με την πτυχιακή εργασία και το επίπεδο προπτυχιακών σπουδών του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Έλα, τώρα, δεν τα ξέρεις, καημένε; Πλήρωσε ο μπαμπάκας του πορφυρογέννητου και τόνε κάνανε πιστήμονα, τον φλώρο».

Μετά τα καφενειακά τοιαύτα της καθολικής ισοπεδώσεως, θα περίμενε κανείς ότι η λήψη πρωινού καφέ θα λειτουργούσε κάπως ευεργετικά στην πιο νηφάλια σκέψη. Αλλά έρχεται το πρωτοσέλιδο «Προεκλογική καπηλεία με τα γλυπτά» (!). Ο δε υπέρτιτλος συμπυκνώνει μια γερή μερίδα πολιτικής κουλτούρας της πρώιμης μεταπολίτευσης: «Επικίνδυνα παιχνίδια του Μαξίμου, ακόμη και με τον Παρθενώνα». Χραπ!

Λόγος βαρύς, τσεκουράτος, αψύς και προπάντων της αριστερής καχυποψίας. «Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μυστικές συναντήσεις Μητσοτάκη ερήμην ακόμη και της Υπουργού Πολιτισμού». «Υποβολιμαίες διαρροές σε ξένα ΜΜΕ μιλούν για συμφωνία μερικής επιστροφής και για ορισμένο χρόνο». Ακόμη και «Τυχοδιωκτικά παζάρια χωρίς της ομπρέλα της UNESCΟ, αλλά και της ηγεσίας του μουσείου της Ακρόπολης».

Δηλαδή, ο πρωθυπουργός της χώρας, εκτός από γιαλαντζί επιστήμονας, είναι και μέγας ιντριγκαδόρος. Και νομίζαμε, οι δυστυχείς, ότι ο Αυγολέμονος συχνάζει μόνο στα Κερατσίνια. Έγινες αρχισυντάκτης, Αυγολέμονε. Ξέρει η πάπια πού ‘ναι η λίμνη…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments