Διεθνή

Social Media και νεολαία

Social Media και νεολαία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Το ζήτημα της σχέσης ανάμεσα στη χρήση των social media και την υγεία των νεότερων συμπολιτών έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, αυτή τη φορά στο Σιάτλ. 

Το ζήτημα της σχέσης ανάμεσα στη χρήση των social media και την υγεία των νεότερων συμπολιτών έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, αυτή τη φορά στο Σιάτλ.

Συγκεκριμένα, μικροί μαθητές στα σχολεία της πόλης αυτής της Ουάσιγκτον δεν μπορούν πλέον να εκπαιδεύονται σε καλές συνθήκες λόγω της τοξικότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως ισχυρίζεται η τοπική σχολική περιφέρεια, σε σχετικό δημοσίευμα του Βlooberg. Τα δημόσια σχολεία σε αυτήν την πόλη στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον προκαλούν μια πραγματική κρίση που προκαλείται από τον εθισμό στις πλατφόρμες και το αρνητικό περιεχόμενο που διαδίδεται σε αυτές. Επισημαίνουν, μάλιστα, ακόμη και εξαιρετική αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών και αύξηση των επισκέψεων στα επείγοντα περιστατικά για λόγους αυξημένου στρες.

Μεταξύ 2009 και 2019, σημειώθηκε κατά μέσο όρο έκρηξη 30% στον αριθμό των μαθητών που ανέφεραν ότι αισθάνονται «λυπημένοι ή απελπισμένοι σχεδόν κάθε μέρα για δύο εβδομάδες ή περισσότερο», υποστηρίζει η μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Πιο ειδικά, η περιοχή έχει περισσότερα από 100 σχολεία και εξυπηρετεί περίπου 50.000 παιδιά. Για την καταγγέλλουσα διοίκηση, οι νέοι επηρεάζονται πιο εύκολα από το άγχος, την κατάθλιψη, την ανορεξία και τον διαδικτυακό εκφοβισμό συμβουλευόμενοι τα κοινωνικά δίκτυα.

Αντιμέτωπα με αυτό το πρόβλημα δημόσιας υγείας, τα σχολεία στο Σιάτλ θα πρέπει να δράσουν, προσλαμβάνοντας επαγγελματίες και εκπαιδεύοντας δασκάλους. Ένα επιπλέον κόστος που θέλουν να μεταβιβάσουν στους τεχνολογικούς κολοσσούς. Η σχολική περιφέρεια θα ήθελε ένας δικαστής να εξετάσει τις παράπλευρες ζημιές, που προκαλούνται από τα κοινωνικά δίκτυα, και να αποφασίσει για αποζημιώσεις από τις ενοχοποιούμενες εταιρείες.

Από την πλευρά του, το Snapchat λέει ότι «δίνει στους Snapchatters που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας πόρους για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι σήμερα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολύ διαδεδομένα social media, τα οποία τηρούν μια επαμφοτερίζουσα σχέση με το λεπτό αυτό ζήτημα. Έτσι, η Meta και το ραγδαία αναπτυσσόμενο TikTok δεν έχουν σχολιάσει ακόμη το θέμα, συμβάν που δεν καταγράφεται για πρώτη φορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments