Διεθνή

Η ώρα του Καρόλου Γ’;

Η ώρα του Καρόλου Γ’;

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αναμφίβολα, το Spare, το πρώτο μέρος των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, Τρίτη, έχει από όλα τα συστατικά στοιχεία για να γίνει best seller.

Αναμφίβολα, το Spare, το πρώτο μέρος των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι, το οποίο θα κυκλοφορήσει αύριο, Τρίτη, έχει από όλα τα συστατικά στοιχεία για να γίνει best seller. Μάλιστα,  για να το προωθήσει ακόμη περισσότερο, ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Κάρολου,  εμφανίστηκε στην εκπομπή του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου Άντερσον Κούπερ. Και στον Χάρι, συζύγου της Δούκισσας του Σάσσεξ,  έγινε μια από τις ερωτήσεις που ταλανίζουν περισσότερο τους Βρετανούς τούτες τις στιγμές.

Καλεσμένος λοιπόν της εκπομπής «60 Minutes» στο CBS για την προώθηση του βιβλίου, ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε την συνέντευξη στον Αμερικανό δημοσιογράφο, υποστηρίζοντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι ο ίδιος και η σύζυγός του αποσύρθηκαν από οιονδήποτε ενεργό ρόλο στη βασιλική οικογένεια πριν από δύο χρόνια, προκειμένου να συνάψουν συμφωνία με το Netflix.

Ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου ενημερώνει ότι προτίμησε να ξεκόψει από κάθε αποστολή που απορρέει από το βασιλικό θεσμό, για να κλείσει εμπορική συμφωνία με το Netflix, δηλαδή με μια αμερικανική εμπορική εταιρεία, η οποία είναι ειδικευμένη στην παροχή συνδρομητικών διαδικτυακών τηλεοπτικών υπηρεσιών.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ διαδέχθηκα την βασίλισσα Ελισάβετ πέρυσι, η οποία ήταν ένα πρόσωπο συνταγματικής σταθερότητας και εθνικής συνέχειας για όλους τους Βρετανούς. Και αυτή η πορεία ήταν κυρίως ένας δρόμος συνεχούς προσπάθειας εύρεσης συμβιβασμών ανάμεσα σε αντιτιθέμενα συμφέροντα, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να βγει δυναμικά μπροστά σε πολιτικά και οικογενειακά κρίσιμες στιγμές.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο, το  δύσκολο και επώδυνο σημείο, βρίσκεται πλέον και ο Κάρολος Γ’΄. Ο βασιλικός θεσμός στη Μεγάλη Βρετανία έχει πολύ βαθιές ιστορικές ρίζες και τα μέλη του φρόντιζαν πάντοτε να τιμούν τον λαό που τους τιμούσε και τους τιμά με την εμπιστοσύνη του. Εργάζονταν διακριτικά και πειθαρχημένα και είχαν πλήρη επίγνωση της προσωπικής τους άνεσης, καθώς και της λαϊκής αποστολής τους.

Με 60% δημοφιλία ο βασιλικός θεσμός διέρχεται κρίση νομιμοποίησης, κρίση λαϊκής αποδοχής. Αιτία αυτής της κρίσης της μοναρχίας είναι προδήλως τα διαδοχικά σκάνδαλα, μικρά και μεγάλα, οι αλλεπάλληλες ατυχείς συμπεριφορές.

Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει παρά μόνο μία επιλογή, αν θέλει να συμβάλει πραγματικά στη συνέχεια του θεσμού. Και η επιλογή αυτή, μετά τον χείμαρρο αποκαλύψεων που θορυβεί κάθε Βρετανό, περνά και μέσα από το δίλημμα «υπηρεσία στο βασιλικό στέμμα ή καριέρα στο Netflix», το οποίο ιδιαίτερα εκτιμούν το ζεύγος του Δουκάτου του Σάσσεξ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments