Διεθνή

Ουκρανία: Βαριές απώλειες για την Ρωσία στο Σολεντάρ λέει το Κίεβο

Ουκρανία: Βαριές απώλειες για την Ρωσία στο Σολεντάρ λέει το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Alexander Ermochenko

Οι ουκρανικές δυνάμεις κρατάνε ακόμη τις θέσεις τους στην πόλη Σολεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας, παρά τη σφοδρότατη επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, διαβεβαίωσε απόψε η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κρατάνε ακόμη τις θέσεις τους στην πόλη Σολεντάρ της ανατολικής Ουκρανίας, παρά τη σφοδρότατη επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ρωσία, διαβεβαίωσε απόψε η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ. Το πρωί, το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε ότι οι Ρώσοι πιθανότατα έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, μια από τις λιγοστές επιτυχίες τους έπειτα από τις ταπεινωτικές ήττες που υπέστησαν στα τέλη του προηγούμενου έτους.

«Η σφοδρή μάχη για τον έλεγχο του Σολεντάρ συνεχίζεται. Ο εχθρός αδιαφορεί για τις βαριές απώλειες του προσωπικού του και συνεχίζει την εφόρμηση», αναφέρει η ανακοίνωση της Μαλιάρ. «Οι δρόμοι πρόσβασης στις θέσεις μας απλώς είναι στρωμένοι με πτώματα νεκρών μαχητών του εχθρού. Οι μαχητές μας αμύνονται γενναία», πρόσθεσε.

Service members of pro-Russian troops are seen atop of tanks during Ukraine-Russia conflict on the outskirts of the besieged southern port city of Mariupol, Ukraine March 20, 2022. REUTERS/Alexander Ermochenko

Στο χθεσινοβραδινό του διάγγελμα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο Σολεντάρ είναι «δύσκολη» αλλά ότι οι Ουκρανοί υπερασπιστές της πόλης αντέχουν και το Κίεβο θα εκδιώξει τελικά τους Ρώσους από όλη την περιοχή του Ντονμπάς. «Και τι έχει να κερδίσει εκεί η Ρωσία; Τα πάντα είναι κατεστραμμένα, δεν υπάρχει ζωή. Και χιλιάδες δικοί τους άνθρωποι χάθηκαν: η γη γύρω από το Σολεντάρ είναι καλυμμένη με πτώματα των κατακτητών και σημάδια από τα πλήγματά τους. Κάπως έτσι μοιάζει η τρέλα», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments