Διεθνή

Ρωσία: Διώξεις για LGBT προπαγάνδα

Ρωσία: Διώξεις για LGBT προπαγάνδα

Πηγή Φωτογραφίας: skynews.gr

Άνοιξε η πρώτη διοικητική υπόθεση για προπαγάνδα για τα άτομα της LGBTQ κοινότητας.

Άνοιξε η πρώτη διοικητική υπόθεση για προπαγάνδα για τα άτομα της LGBTQ κοινότητας. Η σχετική νομοθεσία κινήθηκε με πρωτοβουλία Ρώσου βουλευτή και στηρίζεται στην υφιστάμενη νομοθεσία για τα ομόφυλα άτομα, άνδρες και γυναίκες. «Θύμα» είναι ο ρωσικός εκδοτικός οίκος Popcorn Books.

Το Popcorn Books είναι ένας εκδοτικός οίκος βιβλίων με έδρα τη Μόσχα, ο οποίος εκδίδει βιβλία  μυθοπλασίας με αντικείμενο «άβολα» θέματα, όπως είναι ζητήματα αυτοπροσδιορισμού, ρατσισμός και σεξισμός», όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό ιστότοπο του εκδοτικού οίκου.

Ο Αλεξάντερ Χινστάιν, πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Πληροφόρησης της Κρατικής Δούμας, είναι το πολιτικό πρόσωπο, το οποίο άνοιξε το θέμα σε βάρος του εκκεντρικού εκδοτικού οίκου, που είναι, εδώ και καιρό, «στοχοποιημένος» από το υπάρχον καθεστώς της Ρωσίας.

Ο εκδοτικός οίκος διώκεται για «προπαγάνδα μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων ή/και σεξουαλικών προτιμήσεων, και αλλαγής φύλου».

Ο Α. Χινστάιν δήλωσε: «Περιμένω ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο και η PopCorn Books, η οποία έχει ρίξει ανοιχτές προκλήσεις στο κράτος, θα πάρει αυτό που της αξίζει. Aφού τέθηκαν σε ισχύ οι νόμοι που απαγορεύουν την LGBT προπαγάνδα τον Δεκέμβριο, η Popcorn Books όχι μόνο συνέχισε να πουλά τέτοια βιβλία, αλλά και άρχισαν προκλητικά να διακοσμούν τα εξώφυλλά τους με αποσπάσματα από το άρθρο 29 του Συντάγματος, το οποίο εγγυάται ελευθερία του λόγου και απαγόρευση λογοκρισίας».

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβριο, εισάγεται, μεταξύ άλλων, ευθύνη για την προώθηση της αλλαγής φύλου, που εκφράζεται με τη διάδοση πληροφοριών ή την πραγματοποίηση δημοσίων δράσεων που στοχεύουν στη δημιουργία ελκυστικότητας της αλλαγής φύλου ή στην επιβολή πληροφοριών για την αλλαγή φύλου που προκαλούν ενδιαφέρον για αυτό το θέμα.

Αυτό θα συνεπάγεται την επιβολή διοικητικού προστίμου στους πολίτες από 50.000 έως 100.000 ρούβλια. για αξιωματούχους – από 100 χιλιάδες έως 200 χιλιάδες ρούβλια. για νομικά πρόσωπα – από 800 χιλιάδες έως 1 εκατομμύριο ρούβλια ή διοικητική αναστολή δραστηριοτήτων για έως και 90 ημέρες.

Αυτές οι νέες νομικές αλλαγές. αφορούν το Διαδίκτυο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα βιβλία, τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες, τον κινηματογράφο και τη διαφήμιση.

Το καθεστώς του Β. Πούτιν είναι αντίθετο σε ομοφυλόφιλες σχέσεις και η σχετική νομική παράδοση υπήρχε ήδη, πριν από αυτήν την αλλαγή της νομοθεσίας και τον «εμπλουτισμό» της με περιπτώσεις πώλησης βιβλίων ή περιοδικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments