Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη η κηδεία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στις 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη η κηδεία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προχώρησε σε ανακοίνωση για την ημερομηνία της κηδείας του 83χρονου εκλιπόντος.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, προχώρησε σε ανακοίνωση για την ημερομηνία της κηδείας του 83χρονου εκλιπόντος. Όπως αναφέρθηκε, η κηδεία θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι.

Η ανακοίνωση:

Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα διεξαχθεί την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοϊου.

Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων

Τι ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η οικογένεια

Νωρίτερα, είχε κατατεθεί το αίτημα από την οικογένεια στη Μητρόπολη, με την Ιερά Σύνοδο να εκδίδει σχετική ανακοίνωση. «Σήμερα ο Μακαριώτατος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκδημήσαντος τέως Βασιλέως Κωνσταντίνου Β’, η οποία και τους προσκάλεσε στην τέλεση της Εξοδίου Ακολουθίας κατά τα προβλεπόμενα υπό της εκκλησιαστικής τάξεως και εθιμοτυπίας», τονιζόταν σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, μετά το τέλος της συνεδρίασης

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Με μια λιτή ανακοίνωση η οικογένεια του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ενημερώνει για τον θάνατό του.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου θα ανακοινωθούν αργότερα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Β’

Με βαθύτατη θλίψη η Οικογένεια ανακοινώνει ότι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και αδερφός, απεβίωσε εχθές 10 Ιανουαρίου 2023, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ‘ΥΓΕΙΑ’.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του.

Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου,

Πρώην Βασιλέως των Ελλήνων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments