Διεθνή

«Με τον Γκερασίμοφ η Ρωσία ανεβάζει στροφές στον πόλεμο»

«Με τον Γκερασίμοφ η Ρωσία ανεβάζει στροφές στον πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: slobodenpecat.mk

Με την τοποθέτηση του Βαλέρι Γκερασίμοφ, η Ρωσία επεκτείνει την κλίμακα του πολέμου εναντίον των Ουκρανών, κάνει τις εχθροπραξίες πιο μετωπικές και ο πόλεμος πρόκειται να  αφορά σταδιακά ολόκληρη τη ρωσική κοινωνία.

Με την τοποθέτηση του Βαλέρι Γκερασίμοφ, η Ρωσία επεκτείνει την κλίμακα του πολέμου εναντίον των Ουκρανών, κάνει τις εχθροπραξίες πιο μετωπικές και ο πόλεμος πρόκειται να  αφορά σταδιακά ολόκληρη τη ρωσική κοινωνία.

Την εκτίμηση αυτή εκφέρει ο Σεργκέι Ζιρνόφ, πρώην συμφοιτητής του Β. Πούτιν και κορυφαίο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της KGB, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο του προχθεσινό δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο το Κρεμλίνο θα οξύνει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Κατά τον Ζιρνόφ, «η ανάδειξη του πιο σημαντικού αξιωματικού της χώρας στην κεφαλή της επίθεσης μετατρέπει την εισβολή από στρατιωτική επιχείρηση σε πόλεμο που αφορά ολόκληρη τη ρωσική κοινωνία».

«Αυτό που συνέβη προχθες, κατά τη γνώμη μου, είναι τόσο κρίσιμο όσο η 24η Φεβρουαρίου 2022, ημερομηνία έναρξης της ρωσικής εισβολής», συμπληρώνει ο Ζιρνόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιλογή του Βαλέρι Γκερασίμοφ σηματοδοτεί «μια μεγάλη αλλαγή στον χαρακτήρα του πολέμου από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μέχρι τώρα, ήταν μια ειδική επιχείρηση για τους Ρώσους, αυτό σημαίνει ότι πήραμε ένα μικρό απόσπασμα, βάλαμε μερικούς στρατηγούς επικεφαλής αυτού του στρατεύματος και προσπαθήσαμε να συνδυάσουμε έναν μικρό πόλεμο».

Η παρουσία του Γκερασίμοφ σημαίνει μια «εντελώς νέα, αλλαγή κλίμακας στον πόλεμο. Είναι ο νούμερο ένα αξιωματικός στη χώρα, που δίνει εντολές σε όλους τους υπόλοιπους αξιωματικούς. Από πάνω είναι μόνον ο υπουργός Άμυνας, που είναι πολιτικός, ακόμα κι αν φοράει τη στολή, και ο ίδιος ο πρόεδρος Β. Πούτιν».

Επιπλέον, ο ίδιος ο Σεργκέι Ζιρνόφ επαναφέρει τον πυρηνικό κίνδυνο στον δημόσιο διάλογο. «Ο Γκερασίμοφ είναι αυτός που ανάμεσα στους τρεις χαρακτήρες του ρωσικού κράτους έχει τον πυρηνικό χαρτοφύλακα, τους πυρηνικούς κωδικούς, που σημαίνει ότι η απόφαση για τη χρήση πυρηνικών όπλων δεν χρειάζεται πλέον να περάσει από την έγκριση και την επιβεβαίωση κάποιου άλλου».

Με τον Γκερασίμοφ, «υπάρχει μια αλλαγή στρατιωτικού παραδείγματος», υποστηρίζει ακόμη ο Ζιρνόφ, ο οποίος προσθέτει: «Απομακρυνόμαστε από το λεξιλογικό πεδίο της μακρινής στρατιωτικής επιχείρησης, που δεν αφορά ολόκληρη τη χώρα, και ολισθαίνουμε προς έναν πραγματικό πόλεμο, που επηρεάζει τη ρωσική κοινωνία στο σύνολό της. Αυτό είναι το τελευταίο όπλο του Πούτιν για να δώσει αυτή την πατριωτική ορμή. Η εμπλοκή ολόκληρου του έθνους είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για τον Πούτιν».

Ο Ζιρνόφ είχε απασχολήσει και τον Μάιο τα δυτικά μέσα, όταν είχε υποστηρίξει ότι η ολοκληρωτική κατάληψη του ουκρανικού εδάφους είναι ανέφικτη για τον Πούτιν,  και ότι «το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το μόνο που ενδιαφέρει τώρα τον Πούτιν, είναι το αποτύπωμα που θα αφήσει στην ιστορία και την τύφλωσή του, είναι ικανός για τα χειρότερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments