Πολιτική

Κηδεία τέως βασιλιά: Και ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση

Κηδεία τέως βασιλιά: Και ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού.

Τουλάχιστον 20 εστεμμένοι ή μέλη από βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης αναμένεται να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, στην Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Βρετανοί θα ενημερώσουν εντός της ημέρας για το ποιος θα παραστεί στην κηδεία.

Ενδεικτικά, θα παραστούν τόσο ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και η σύζυγός του Λετίθια όσο και ο αυτοεξόριστος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος Α.

Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη η Βασιλομήτωρ Σοφία, αδελφή του Κωνσταντίνου, η οποία είχε σπεύσει στην Ελλάδα εδώ και μέρες καθώς η υγεία του τέως Βασιλιά είχε επιδεινωθεί.

Στο διαδικαστικό σκέλος πάντως, μπορεί η τελετή να γίνει χωρίς τις τιμές αρχηγού κράτους, παρόλα αυτά, δεν είναι απόλυτα σαφές τι θα γίνει με το λαϊκό προσκύνημα. Αν και τυπικά δεν προβλέπεται, η σορός αναμένεται να μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στη Μητρόπολη και τότε όσοι θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν.

Στα ζητήματα του πρωτοκόλλου εντάσσεται και το εάν οι αρχιερείς που θα τελέσουν την εξόδιο ακολουθία φορέσουν την πλήρη αρχιερατική ενδυμασία τους η οποία θα προσδώσει άλλο χαρακτήρα στην τελετή. Σε κάθε περίπτωση η οικογένεια ανακοίνωσε ότι η σορός θα παραμείνει στην Εκκλησία, ενώ πιθανότατα, θα επιτραπεί να παραβρεθούν στην ταφή στο Τατόι και πολίτες που το επιθυμούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments