Πολιτική

Μητσοτάκης: Υποψήφιος στον Έβρο, επιμονή στην προγραμματική αντιπαράθεση

Μητσοτάκης: Υποψήφιος στον Έβρο, επιμονή στην προγραμματική αντιπαράθεση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Υποψήφιος στον Έβρο για συμβολικούς λόγους θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε σε συνέντευξη που  παραχώρησε σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, στην Αλεξανδρούπολη.

Υποψήφιος στον Έβρο για συμβολικούς λόγους θα είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε σε συνέντευξη που  παραχώρησε σε περιφερειακά μέσα ενημέρωσης, στην Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, θα πρέπει να θεωρείται πλέον προσωπική επιλογή το πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η αταλάντευτη απόφαση να εστιάσει στην προγραμματική αντιπαράθεση με τις αντιπολιτευτικές κομματικές δυνάμεις και, ιδίως, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφού επανέλαβε και αποσαφήνισε πλήρως τη θέση του ότι ο Κωνσταντίνος θα κριθεί, ως πολιτικό πρόσωπο, από την Ιστορία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι επιδιώκει τον προγραμματικό διάλογο και την ουσιαστική αντιπαράθεση με τον Σύριζα. «Ουδέποτε επεδίωξα τοξικό κλίμα και έντονη φραστική αντιπαράθεση και πάντα μου αρέσει να μιλάω για το έργο το οποίο έχουμε επιτελέσει, αλλά και για τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής».

Ο κ. Μητσοτάκης, εμπιστευόμενος το πολιτικό αισθητήριό του, διαπιστώνει ότι οι πολίτες αισθάνονται κόπωση από την ανέξοδη τροφοδότηση της έντασης ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις: «Οι πολίτες πιστεύω ότι δεν ενδιαφέρονται για πόλωση, ένταση, για μία επιστροφή σε μια ρητορική που παραπέμπει περισσότερο σε εποχές μνημονίων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, «και όχι σε εποχές που η χώρα μας με αυτοπεποίθηση και με σιγουριά ατενίζει το μέλλον».

Ο Σύριζα επιλέγει την τακτική του τοξικού νέφους, γιατί, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις αυτό το οποίο ξέρεις και η αξιωματική αντιπολίτευση ξέρει καλά να παίζει αυτό το παιχνίδι».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του από το έλλειμμα θέσεων και προτάσεων πολιτικής εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να παραθέτει τα πεπραγμένα της κυβερνητικής θητείας των τελευταίων τρεισήμισι ετών. «Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση η πλήρης ένδεια θέσεων και προτάσεων για το μέλλον της χώρας και αυτό νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο, καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές και θα μπαίνουμε στο σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, πιστεύω ότι θα αναδειχθεί και θα το κατανοήσουν οι πολίτες.  Εμείς πια έχουμε 3,5 χρόνια κυβερνητικής θητείας στην πλάτη μας. Οι πολίτες γνωρίζουν τι έχουμε κάνει, τι έχουμε κάνει καλά, τι δεν έχουμε κάνει καλά, αλλά γνωρίζουν κατά βάση ότι έχουμε αντιμετωπίσει μεγάλες κρίσεις με αποτελεσματικότητα και έχουμε υλοποιήσει το κυβερνητικό μας σχέδιο. Άρα πιστεύω», κατέληξε ο πρωθυπουργός «ότι με πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία μπορώ να κοιτάξω τους πολίτες στα μάτια και να τους πω αυτά που θέλω να κάνω στην τετραετία και πιστέψτε με, ότι μπορώ να τα υλοποιήσω. Διότι αυτό το οποίο σας είπα το 2019 ότι θα έκανα, το υλοποίησα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments